Ännu en helg

Då har ännu en helg passerat och det är tillbaka till vardagen som gäller.. Haft en mycket lyckad helg och spenderat mesta tiden av den tillsammans med Tina..

Helgen började i fredags med att jag körde töserna (som jag tar hand om här) till gymnastik träningen.. Satt där en stund och kollade medan de höll på, men sen åkte jag hem och grejade lite på mitt rum.. Flickorna är varannan helg här hos mig och min värdmamma och varannan helg hos sin pappa.. Detta var pappans helg, så jag behövde inte hämta dem efter gymnastiken.. Istället tog jag det mest lugnt fram tills Tina skrev till mig på msn och undrade om jag ville komma över.. Självklart ville jag det och när jag kom dit frågade hon om jag ville ha en öl.. Av någon anledning hade jag förväntat mig att det skulle vara godare än det var, men Corona-öl var ingen höjdare.. Gillar den öl jag drack under min semester i Florida (för den som vill veta så var det Bud Light).. I och med att jag hade druckit kunde jag inte köra mer den kvällen, så det blev att jag sov över hos Tina..

Vaknade på lördags morgonen och då var Tina redan uppe.. Hon jobbade en hel del under helgen, så det var därför hon redan var uppe.. Visade sig sen dock att hon bara behövde jobba någon timme mitt på dagen och sen igen vid 6pm.. Jag och Tina tog en tur till IKEA i Elizabeth för att äta lite svensk mat och inhanlda lite saker till våra "au pair rum" :P Åkte tillbaka till lilla Fair Haven och släppte av Tina och sen åkte jag hem till mig i Little Silver.. Var hemma en liten stund och sen undrade Tina om jag kunde komma över till henne igen och hålla henne sällskap medan hon jobbade.. Snäll som jag är gjorde jag ju det ;D Sov dock inte över en natt till utan åkte hem till mig vid 12am.. Blev lite tv-tittande och sen sängen..

När jag vaknade på söndagen kände jag bara för att ta en lugn hemma dag, men så blev det inte riktigt.. Ungarna kom hem från sin pappa tidigare än jag hade förväntat mig.. Som tur var var min värdmamma hemma, så hon tog dem och jag hade fortfarande ledigt hela dagen precis som jag skulle.. Hjälpte till lite här hemma och grejade och lekte chaufför och sen drog jag till Monmouth Mall och gick på bio.. Såg filmen "Eagle Eye" med bland andra Shia LaBeouf och Michelle Monaghan.. Lite små läskig film och hur "storebror" ser vart enda steg du tar och även kan styra över dit liv.. Bra var den i alla fall och jag rekomenderar andra att se den.. Efter filmen åkte jag tillbaka hem och umgicks med min värdfamilj som var i full färd med att fira ungarnas morfars 80 årsdag.. Jag kom hem lagom till det var dags för tårtan och den var riktigt god.. Jag är ju en riktig gottegris, så varför skulle jag säga "nej" till tårta ;P Resten av kvällen satt jag på mitt rum och gjorde typ ingenting.. Kollade på tv och sen blev det tidig säng för min del..

Idag var det då vardag igen och det innebär ju att det är dags att jobba.. Upp som vanligt på morgonen och "jaga" upp töserna och se till så de kommer iväg till skolan.. Sen hade jag ledigt några timmar, men inte så många timmar som det skulle ha varit.. Den äldsta tösen ringde och sa att hon ville komma hem för hon mådde inte bra.. Vet inte om hon var sjuk eller inte, men jag fick ju åka och hämta henne i alla fall.. När vi kom hem så visade hon i alla fall inga tecken på att inte må bra.. Hämtade den andra tösen som vanligt och sen fick jag skynda på dem hela eftermiddagen, så de gjorde sina läxor och duschade innan jag körde dem till deras mormor och morfar där de skulle äta middag och sen åka vidare därifrån till synagogan och fira det judiska nyåret.. Vet inte om jag nämt det tidigare, men min värdfamilj är judar, så jag har lärt mig rätt mycket om judism och deras olika högtider.. Jag deltog inte i firandet själv utan åkte runt och gjorde lite olika ärenden åt mig själv och åt min värdmamma..

Nu är klockan lite efter 8.30pm och jag sitter återigen framför tv:n på mitt rum och slappar.. Går inget jätte bra program på tv just nu, men jag hoppas att något kommer upp.. Får väl se, annars blir det tidigt i säng idag igen..

See ya!

The start of the new begining

Ja, nu är ännu en dag över och jag tänkte ta och försöka skriva ner lite här till ett första blogg inlägg.. Känner att dagarna segar sig fram, men ändå har man inte tid till något.. Man vaknar på morgonen även fast man inte riktigt känner för det, men vet att man måste.. Under dagen går ens humör lite upp och ner beroende på vad som händer och om man har tur är det mesta positivt.. Dagen idag var inget undantag, men som tur var var det en av de bättre dagarna som nu har passerat..

Den började lite sisådär med ungar som inte riktigt ville göra det man bad dem, men det var inget man inte överlevde och efter det rullade allt bara på.. Var lite lat och kollade på ett avsnitt av "Crossing Jordan" och "the Tyra Banks Show" innan jag satte igång med de sysslor jag måste göra var eviga dag.. Gick fort att göra dem idag, vilket var jätte skönt och sen fick jag "leka" taxi åt ungarnas mormor, för hon har opererat axeln och får inte köra själv.. Eftermiddagen spenderades med barnen och nu sitter jag och kollar på säsongspreimären av "Grey's Anatomy".. Kollade på säsongspremiären av "Ugly Betty" tidigare och det verkar som att det kommer bli en rolig säsong att följa.. "Grey's Anatomy" verkar komma med en bra säsong också, så nu har jag mina torsdagskvällar utstackade i alla fall.. Är faktiskt väldigt skönt att kunna dra sig tillbaka till sitt rum och bara varva ner framför tv:n, efter en hel dag med ungarna runt sig..

Kanske ska ta och berätta lite om vad det är jag håller på med, eftersom jag nämner "ungarna" nästan hela tiden.. Nej, det är inte mina barn.. Jag lever för tillfället i USA, där jag jobbar som au pair åt två härliga små töser.. Eller tja, de är inte så himla små, men jag kallar dem för "mina små busfrön" i alla fall.. Jag har bott i USA i lite mer än 13 månader och kommer stanna här tills början av januari, då jag äntligen sätter min fot i Sverige igen.. Längtar redan till att få se allt igen.. Jag trivs jätte bra här, men Sverige är och förblir min hembas.. Även om jag så bosätter mig i Indien när jag blir äldre, kommer gamla härliga Svealand alltid förbli mitt hem för det är där mina föräldrar och resten av min familj finns.. Låter som en klyscha jag vet, men det är så jag känner.. Har ändå varit borta från min familj nu i över ett år och har kommit till insikt att man kan fysiskt bo var som helst i världen, men ditt sanna hem är där ditt hjärta är och mitt är definitvit fortfarande i Sverige med min älskade familj.. Nu blev det visst värsta sentimentalt här, men det är skönt att skriva av sig sina känslor lite då och då..

Nä, nu ska jag återgå till mitt tv-tittande innan jag kryper till sängs för natten..

Sweet dreams!!

Skaffat ny blogg!!

Japp, nu har jag gått och skaffat mig en ny blogg.. Tröttnade lite på den andra, samt att jag kände att jag behövde en nystart för att komma igång med skrivandet igen.. Var ju inte vidare duktig på att uppdatera den andra, men med denna ska det verkligen bli skillnad.. Känner att jag har lite mer insperation nu än jag hade förut och att då börja om med en ny blogg och ny layout tror jag bara kommer hjälpa mig att verkligen se till så att jag gör ett bättre jobb med denna blogg.. Fast jag ska nog inte ta och lova för mycket för man ska inte lova sånt som man kanske inte kan hålla, men i alla fall.. Lovar att försöka gör jag i alla fall ;P En sak är säkert i alla fall.. Denna gången kommer bloggen handla om precis allt jag känner och kommer att tänka på.. Inga begränsingar "what so ever".. Tror att det var det lite som gjorde att jag inte skrev så mycket i den andra bloggen.. Skrev ju det mesta på resedagboken.se, men jag har tröttnat på även den sajten nu och vill ha lite förändring..

So read and enjoy!!

RSS 2.0