Lördag

God morgon! Strax efter att jag hade skrivit färdigt igår anlände min kompis och hennes föräldrar till hotellet. De hade dock inte några väskor med sig, för alla deras väskor var kvar i Frankrike där de hade bytt plan för att komma hit. Det var i alla fall jätte kul att se dem igen och det blev kramkalas igen :D Vi hjälpte dem att checka in och sen gick jag, min bror och min kompis över till flygterminalen och köpte varm choklad från Starbucks, medan föräldrarna satt i baren på hotellet och relaxade. Det har jag inte talat om förut, men hotellet vi bor på ligger mitt på flygplatsen i Newark, så det är gångavstånd till alla tre terminalerna. Hur som helst, så satt vi sen på vårat rum allihop och snackade tills min kompis och hennes föräldrar var så trötta att de gick och la sig.

Idag ska vi ta en sväng in till NYC och gå runt lite. Klockan är nu lite efter 9am och det tar bara cirka 15 minuter att åka in till NYC med tåg, så vi har ingen brådska att ta oss någonstans. Nä, nu ska jag ta och klä på mig och sluta springa runt i pyjamas. Kram


När mina föräldrar, min bror och jag var inne i NYC på julafton gick vi förbi NYC Public Library där de filmade till filmen "Day After Tomorrow". Snacka om att vi såg ut som turister ;P

Fredag

God eftermiddag! Nu har det varit lite dålig uppdatering ett par dagar, men jag har helt enkelt inte haft tid att skriva något. Har verkligen haft fullt upp de senaste dagarna med att umgås med min familj. Den 24 december var vi inne i NYC och gick runt och tittade på alla fina skyltfönster. Vädret var dessvärre inte det bästa så vi stannade inte så länge, men vi hade trevligt ändå. Åkte tillbaka till hotellet och bara låg och kollade på tv och bara pratade. Det var så otroligt skönt att bara vara och jag kan verkligen vara mig själv i min familjs sällskap.

I går under juldagen åkte vi till Washington DC och tog lite sightseeing. Vi gick till Vita Huset och tittade samt Washington Monument och Lincoln Memorial. Både jag och min pappa tog många fina bilder och det var riktigt kul att se DC. Blev en lång promenad för vi gick från tågstationen bort till Vita Huset och allt det andra och sen gick vi även tillbaka och på vägen passerade vi US Capitol Building. Tåget hem skulle inte gått föräns vid 8.45pm, men vi hade sett allt vi ville se långt innan dess, så vi bokade om biljetterna och tog 5.20pm tåget istället. När vi kom tillbaka stannade vi bara på hotellet och tog det lugnt resten av kvällen.

Idag har vi bara stannat på hotellet, då vi har väntat på att en kompis till mig och hennes föräldrar ska komma hit. De skulle egentligen redan varit här, men dessvärre är det strul på flygplatsen och så de är fortfarande där. Jag hoppas dock att det löser sig snart, så att de kan komma hit. Jaja, får la se när de kommer, men jag ska dra och umgås med mina föräldrar och min bror nu. See ya!


Har inte lagt in alla bilder på datorn än, men bjuder på den här så länge. Min pappa tog den när vi stod på trappan till Lincoln Monument och tittade ut över "the Reflecting Pool" och Washington Monument.

Me today



Detta är dagens outfit:

Jeans från JC
Underlinne från GinaTricot
Tunika från WetSeal

Tisdag

Skriver lite snabbt nu, för det är det enda jag har tid med. Jag lyckades få tag på alla julklappar förutom två, så det var en succé. Jobbade hela kvällen igår sen på grund av att min värdmamma jobbade övertid, men det gick bara bra. Åt middag hemma hos ungarnas mormor och morfar och sen var kvällen i stort sätt över.

Idag har jag städat hela huset bara för att "la familia" kommer komma hit nu i eftermiddag. Jag ska snart åka till tågstationen och hämta upp dem och sen kommer de stanna här tills ikväll. Det ska bli så trevligt, men jag hoppas att språkbarriären inte kommer vara allt för jobbig.

Dags att dra och hämta dem. Kram

Måndag

God morgon Bloggen! Oj, vad kul det var att få se sin mamma, pappa och lillebror igen, efter så lång tid. Jag åkte in till flygplatsen med tåget som var framme vid 1pm tiden. Tog mig till terminal B och väntade och väntade. Först trodde jag att de kanske inte ens hade kommit med planet, men efter vad som kändes som en evighet såg jag sen till slut när de kom gående ner för rampen till vänthallen. Tårarna bara rann ner för kinderna på mig när jag äntligen fick krama om dem och känna deras närhet igen. Det var en så obeskrivlig känsla att jag inte riktigt vet vilket ord som bäst skulle beskriva det.

Så fort känslorna började lugna ner sig igen började vi leta oss till hotellet och snacka om att det låg riktigt nära flygplatsen. Från terminal B tog det bara fem minuter att gå dit, så det var ju riktigt bra. Vi gick upp till deras rum på sjunde våningen och bara satt ner och pratade ett par timmar och efter det tog jag med mig mamma och pappa tillbaka till terminalen för att visa dem hur de ska ta tåget för att komma ut till mig. Min bror stannade kvar på rummet för han mådde inte så bra samt att han var väldigt trött och jetlagad. Hur som helst så tog jag och mina föräldrar flygtåget från flygplatsen till tågstationen och där ifrån åkte vi in till Newark och letade reda på en mataffär. Vi köpte med oss några nödvändigheter och sen tog vi tåget tillbaka igen. När tåget rullade in till stationen vid flygplatsen var det dags för mig att säga "hejdå" till mina föräldrar och jag stannade kvar på tåget för att komma hem till mig igen. Som tur är så kommer jag ju se alla tre imorgon igen och bara tanken på att de nu är så nära, gör det hela lättare också.

Idag har jag inte gjort så mycket än, då det fortfarande bara är morgon här. Jag ska snart ta och göra mig iordning och sen ska jag ge mig ut och införskaffa de sista julklapparna. Har ju bara en hittills, så det fattas fortfarande åtta stycken. Jag kommer alltså ha fullt upp medan ungarna är i skolan. Got to go!

Söndag

Idag är det den stora dagen då min familj äntligen kommer hit till USA och hälsar på mig. Som jag har längtat och önskat att tiden kunde gå snabbare, men nu är det alltså dags :D Snart ska jag sätta mig på tåget och åka och möta dem på flygplatsen och sen kommer jag tillbringa resten av eftermiddagen med dem. Måste dessvärre säga "hejdå" till dem redan ikväll igen i och med att jag ska åka tillbaka ut till Little Silver då jag jobbar imorgon. Som tur är så ser jag dem på tisdag igen, för jag fick ledigt. Jobbar bara måndag nästa vecka alltså och sen är jag ledig i alla fall till den andre januari.

Hinner tyvärr inte skriva mer nu, men kommer berätta allt om min eftermiddag imorgon. Kram♥

Snart kalasdags

Hej hej. Tänkte bara ta och skriva lite snabbt nu innan det är dags att åka iväg till kalasplatsen. Alla förberedelser är gjorda och allt på köplistan är införskaffat och avbockat. Nu väntar vi bara på att tiden ska gå och att det blir dags för oss att fara iväg. Det kommer antagligen bli så att vi åker i två bilar, då jag har planerat att åka tillbaka hit och sova här hemma under natten. I och med att jag inte mår helt hundra kände jag att jag ville sova i "min" säng och få så mycket sömn som möjligt. Det är ju en stor dag imorgon och jag vill ju inte vara sjuk då inte.

Jag jobbar en timme på morgonen imorgon, så jag måste åka tillbaka till huset där kalaset är tidigt på morgonen, men det ska nog gå bra. Blir tidigt i säng för min del ikväll, för jag är redan så trött att jag skulle kunna gå och lägga mig och sova. Nu ska jag ta och lägga mig i min säng och läsa lite. Trevlig kväll allihop!
Trevligt sällskap i min säng har jag också och hon snarkar på bra också ;D

Lördag

God morgon! Nu är lördagen här och det innebär att det bara är en dag kvar tills min familj landar på flygplatsen i Newark :D Jag kan knappt bärga mig, så exalterad är jag över detta. Först ska dock denna dagen ta slut och om jag gissar rätt kommer den bli lång. Jag har inte ens varit vaken en timme, men jag har redan huvudvärk och det är verkligen inte en bra start för mig. Jag kommer vara lätt irriterad och småsint till tusen idag om jag känner mig själv rätt. Uscha, för att vakna med huvudvärk.

Jag tror även att jag har oturen att jag håller på att bli förkyld igen. Min hals gör jätte ont och rösten kommer och går lite som den vill. Som tur är verkar det inte sitta i näsan, så den rinner i alla fall inte som ett vattenfall som den gjorde sist ;P Jag håller i alla fall tummarna för att detta bara är en endagsbacill som kommer ha försvunnit tills imorgon. Håller även tummarna på att vädret kommer vara fint imorgon. Igår var det snökaos uppe i norra New Jersey och i NYC, så på flygplatserna var planen antingen kraftigt försenade eller inställda. De har varnat för att hela helgen kommer se ut så, men jag hoppas att mina föräldrar kommer kunna landa i alla fall. Att det blir ett litet uppehåll eller nåt i ovädret som tillåter planet att landa (eller ännu bättre att stormen inte kommer alls).

Nu ska jag dra och hjälpa till med förberedelserna inför kalaset ikväll. Muffinsarna är redan färdiga, men det är fortfarande mycket mer som ska göra. Skriver igen lite senare om jag har tid. Kram

Veckans låt

Den låt jag fastnat mest för denna veckan är från the Pussycat Dolls senaste album "Doll Domination". Låtens namn är "I Hate This Part" och om ni inte har hört den än, så får ni er chans här :D

Luta er tillbaka, lyssna och njut!

Fredag

God morgon! Äntligen är det fredag igen och den efterlängtade helgen är här. Mitt humör är mycket bättre idag än det var igår, vilket är hur skönt som helst. Dessvärre har jag en himla massa bestyr som måste bli gjorda idag, då jag slarvade lite igår och inte gjorde så mycket. Jaja, jag ska allt se till att hinna med att få allt gjort och även hinna med att vila lite.

I helgen kommer jag i stort sätt ha fullt upp också. På lördag ska vi ha kalas för 12åringen och på söndag kommer min familj hit :D En hel del förberedelser som måste bli gjorda för båda evenemagen, så det kommer bli massa springande hit och dit. Nu måste jag ta och göra mig iordning, så jag kan köra igång med dagens städning. Kram!

Torsdag

Hej Bloggen! Det finns inte så mycket att säga om dagen idag hittills. Jag tror jag kommit in i en liten svacka nu, för nästan alla dagar känns lika jobbiga just nu. Jag har ingen ork till något och det dumma är att det nu börjar speglas i mitt arbete. Jag har jätte lätt för att tappa humöret med ungarna och jag har börjat slarva med att kontrollera deras läxor efter att de är gjorde. Usch, det är ju inte alls bra. Jag måste ta och rycka upp mig, men inte ens det har jag ork till. Jag hatar när man kommer in i såna här dumma spiraler som bara går utför och jag har ju alltid jätte svårt att ta mig ur dem. Ska försöka ta och skärpa mig, för första steget är ju att inse vad man gör fel och det har jag gjort. Återstår bara att se till att det inte upprepas och att jag tar mig ur det här snarast. Kan ju inte springa runt och vara deppig när familjen kommer på söndag, det funkar ju bara inte.

Jag har ju heller inte så lång tid kvar här nu och jag vill försöka avsluta tiden på bästa möjliga sätt. Lämna min värdfamilj glad och nöjd med min prestation och se tills så vi inte skiljs åt och är besvikna på varandra. Nä, nu är det dags att ta tag i lite städning. Har skutit upp det hela dagen so far, men måste sätta igång nu. Kram♥

Hej hej

Nu har jag precis kommit tillbaka hem efter att ha kört till CVS (motsvarar ungefär apoteket) och köpt lite hudlotion för mina extremt torra händer. De är så torra just nu att de spricker, svider och börjar blöda. Jag får samma problem varje vinter och inte blir det roligare med åren. Som tur är så försvinner det för det mesta med lite lotion och vantar på och sen när värmen börjar komma tillbaka är det som att jag aldrig ens hade spruckna händer. Får helt enkel stå ut tills våren kommer och jag slipper detta.

Nu får jag skynda mig att göra färdigt mig. Gick ut i mjukisbyxor förut, men känner inte för att göra det längre. Tycker det är dags att ta och klä på sig på riktigt nu. Got to go!

Bild från våren 2008 när värmen började återvända :D

Veckans låt

Det blev ju tyvärr ingen veckans låt i fredags, så den kommer nu istället om än lite sent. Låten som det lyssnades mest på hemma hos mig är Pinks nya "Sober". Tyvärr kunde jag inte hitta någon bra video som jag kunde lägga in i här, så jag skriver in länken till en här nedaför istället.

http://www.youtube.com/watch?v=89V7hvEmSD8

Enjoy!

Onsdag

God morgon! Igår kväll efter jobbet åkte jag och hämtade upp Tina och vi tog sen en sväng till Red Bank och Starbucks för att snacka lite. Det var ett tag sen vi sågs sist, så vi hade en del tjat att ta igen ;P Det var riktigt mysigt att sitta där inne med en kopp varm choklad och titta ut genom fönstret. Dock var inte vädret det bästa för det var snöblandat regn, men det gjorde det ju faktiskt bara ännu mysigare att sitta där i värmen. När jag sen skulle köra hem Tina igen märkte vi att det hade blivit riktigt halt ute, så en tur som vanligtvis inte tar mer än fem till tio minuter tog igår 15 - 20 minuter, men vi sa det att det är ju bättre att komma fram långsamt än att inte komma fram alls.

Idag är jag som vanligt trött igen, fast som tur är inte lika farligt som igår. Är heller inte lika deppig som jag var under gårdagen och det är skönt det. Jag tror ändå att jag ska ta och lägga mig ner och sova en stund, för annars kommer jag inte orka med att köra runt ungarna över allt i eftermiddag. Har några saker som jag måste få gjort nu under dagen också, men det kommer jag hinna med även fast jag tar en liten tupplur. Skriver lite senare igen. Kram!

Tisdag

Hej Bloggen. Jag är trött som ett litet as och har verkligen ingen energi att göra något idag. Jag har bara lust att gå och lägga mig igen och låta dagen vara över. Jag vet inte varför, men dagen idag känns inte alls bra. Är hängig och nere och vill inget hellre än att få krama om min familj nu. Jag vill bort här ifrån och bara glömma att jag ens åkte hit. Det är så det känns idag, men jag vet att det inte alltid känns så. Vissa dagar är helt enkelt jobbigare än andra. Jag är väldigt trött på hela au pair grejen nu, men samtidigt så är jag ändå jätte glad och stolt över mig själv att jag åkte. Jag har lärt mig så mycket om mig själv och växt så mycket som människa.

Jag tror att mycket av mitt extremt växlande humör beror på att jag vet att jag är så nära slutet nu och att jag faktiskt är redo att starta upp mitt liv i Sverige igen. Det liv som jag satte på paus för nästan ett och ett halvt år sen. För ett par månader sen visste jag inte om jag var redo att åka hem eller inte, så jag valde att stanna och jag är både glad och ledsen över mitt val. Det gav mig en chans att se mer av USA, men det innebar också att jag har varit ifrån alla jag älskar så mycket längre. Lyckligtvis är det jag snart färdig och mitt lilla äventyr kommer vara över. Det har helt klart varit en upplevelse för livet som jag för alltid kommer bära med mig oavsett vart mitt liv tar mig. Det finns många nya människor och platser som kommer ha en mycket speciell plats i mitt hjärta.

Going to miss it all, but now I just want to go home!

Måndag

God eftermiddag. Detta kommer blir det enda inlägg för dagen, då jag inte har tid att skriva något mer. Har inte riktigt ork eller insperation för det heller. Kom hem runt 8pm tiden igår och gick nästan och la mig med en gång. Satt en liten stund framför datorn och tv:n, men var så trött att jag stupade i säng ganska tidigt.

Idag har jag typ inte gjort något. På börjat veckans städning och jag ska verkligen anstränga mig lite extra denna veckan. Inte för att jag känner för det i och med att jag fick en tillsägelse av min värdmamma idag att jag inte städade tillräckligt bra förra veckan, men jag vill inte att min familj ska komma hit och få se en svinstia. Det dumma är att det är min värdmamma som ställer till med röran i huset hela tiden. Hon och ungarna gör verkligen inget för att hjälpa till och se till så att smutsen inte kommer tillbaka med en gång igen. Jaja, det är bara för mig att bita ihop. Jag har ju bara 26 dagar kvar i USA och sen behöver jag aldrig sätta min fot här igen om jag inte vill.

Bara sex dagar kvar tills jag får besök :D Kram!

Söndag

Good morning! Igår hade jag en helt underbar dag med Jeanette när vi åkte runt mellan alla shoppingcenter som finns runt omkring här där hon bor. Dagen började med frukost på "Barnes and Nobles" där vi även mötte upp med en annan svenska som Jeantte känner. Vi satt där i ett par timmar och sen åkte vi vidare till den störta gallerian på den här sidan Staterna och jag kan lova er att ni behöver minst två dagar för att hinna gå igenom alla affärer, för det är så stort. Vi svenskar brukar mest kalla det mallet för "Kingan", men det egentliga namnet är "King of Prussia" och jag älskar verkligen det stället. De har alla affärerna som jag gillar och lite till.

Tyvärr är det julrush denna helgen och det var verkligen fullt med människor överallt, så efter att vi var klara med att titta i de affärer som vi ville fått tittat i åkte jag och Jeanette hem till henne igen. Där stannade vi inte allt för länge innan vi drog iväg igen för att äta middag på "Panera Bread". Vi valde båda två att äta var sin sallad och det var jätte gott. Det blev att vi tog IKEA igår efter middagen, för båda två var sugna på svenskt godis. Åkte tillbaka hem till Jeanette och sen låg vi i hennes säng och kollade på film tills klockan var efter midnatt.

Idag kommer vi ta en sväng till "Best Buy", men utöver det har vi inte planerat så mycket. Jeanette sover fortfarande, så det återstår ju att se vid vilken tid vi kommer iväg. Inte allt för sent hoppas jag, då jag ska åka hem till mig igen lite senare i eftermiddag. Got to go!

Lördag

Godmorgon! Klockan är nu alldeles för mycket och min dag har knappt äns kommit igång ännu. Jag kom fram väldigt sent till Jeanette igår och sen funkade inte mitt internet, där av att jag aldrig skrev något. Somnad gjorde vi visserligen inte föräns vid 4am tiden, för låg och pratade så mycket och hade det jätte trevligt.

Idag ska vi försöka hinna med en himla massa saker. Just nu håller Jeanette på att göra sig iordning och jag sitter och väntar på henne. Vi ska dra till "Barnes and Nobles" för att äta frukost och sen drar vi vidare till diverse affärer för lite shopping. IKEA blir det imorgon och även lite shopping då också.

Nu var hon klar, så då är det dags att dra. Kram!

Snabb uppdatering

Hej bloggen! Ska bara ta och skriva ett vädligt snabbt inlägg nu tänkte jag. Dagen har varit bra, men den har gått alldeles för fort så jag har inte hunnit med allt jag skulle ha gjort idag. Just nu håller jag på att packar för så fort jag slutat jobba idag bär det av till Jeanette. Blev ju tyävrr inget sist vi hade planerat att ses bara för att jag blev sjuk, men nu gör vi ett nytt försök och allting har gått enligt planen hitills.

Just nu är klockan 4.30pm och tåget går vid 6.53pm. Då kommer jag vara framme i Philly vid 10.26pm vilket är lite sent, men i och med att jag jobbar kan jag inte ta något tidigare tåg. Nu måste jag dra och göra färdigt det sista. Skriver igen när jag är framme hos Jeanette. Kram♥

Kamera

Jag har varit på jakt efter en ny digitalkamera nu ett litet tag och tittat på massa olika modeller. Den som verkar bäst när man läser recensioner från andra som använder som provat de olika kamerorna, verkar det som att Canon Powershot är en av de bättre om man inte vill spendera allt för mycket pengar. Jag har i stort sätt bestämt mig att den är denna kamerna jag kommer köpa, men nu till frågan som jag behöver hjälp med. Vilken färg ska jag i så fall välja? Vore tacksam för lite hjälp. Kramar



Fredag

Godmorgon! Jag tänkte bara börja med att be om ursäkt för den dåliga uppdateringen igår. Jag kom aldrig in i duschen för min värdmamma ville ha hjälp med en massa ärenden, så det var full rulle hela eftermiddagen. Vi åkte till säkert fem olika affärer för att hitta allt som vi behövde för att kunna baka och så fort vi var tillbaka från det var det dags för mig att hämta flickorna från skolan. När vi kom hem hjälpte jag min värdmamma att baka medan ungarna gjorde sina läxor och efter det hjälpte de till att dekorera alla muffins med glasyr. Vi gjorde två dussin muffins till 11åringens klass, ett dussin mini muffins till 8åringens skola, några mini muffins till oss själva och en tårta. Nu skulle ha sett hur det såg ut i köket med alla dessa muffins överallt.

Till middag åt vi kinamat och sen hade 11åringen simträning. Då passade jag på att hoppa in i duschen, för det var inte föräns då jag äntligen hade tid för det. Gick och la mig gjorde jag inte föräns vid 12am, på grund av att jag hjälpte min värdmamma att fixa iordning köket tills idag.

Nu kanske ni undrar varför 11åringen skulle ha med sin muffins till sin klass. Det är nämligen hennes födelsedag idag (så nu får jag börja kalla henne för 12åringen istället) och då brukar barnen ta med sig någon form av fika in till klassen och bjuda på. Det känns inte som att det var så länge sen som jag precis hade kommit hit och hon fyllde elva, men det är alltså ett helt år. Vart tar tiden vägen egentligen?

Nu är det hög tid för mig att rulla igång dagen och se till att få gjort alla dagens bestyr. Ska försöka uppdatera bättre idag än jag gjorde igår. På återseende!

Torsdag

Godmiddag! Jag har tyvärr inte haft tid att sitta här tidigare idag, så där av blir dagens första inlägg så sent. Jag har bland annat kört iväg ungarna till skolan som vanligt ,samt varit hos veterinären med katten. Idag var det nämligen dags att göra en "check up" på hennes kind och veterinären sa att såret såg ut att ha läkt jätte bra. Hon måste fortfarande ha konen runt huvudet i minst 48 timmar till, men sen kunde vi ta av den om allt såg bra ut. Hon måste även fortsätta äta sin medicin tills vi inte har något mer, men förhoppningsvis behöver hon inte åka in på någon mer kontroll.

Jag ska ta och hoppa in i duschen nu och sen är det snart dags att åka och hämta töserna från skolan igen. Dagarna bara försvinner nu känns det som. Det är redan december månad och ännu ett år börjar lida mot sitt slut. Ska ni ge något nyårslöfte och i så fall vad? Kram!

Dagens slut

Kvällen nalkas precis runt hörnet och ännu en dag börjar gå mot sitt slut. Än är jag inte färdig för dagen dock. Jag måste fortfarande hämta hem töserna från hebreskolan samt se till så att de får middag innan simträningen. Jag har hunnit med att göra en hel del idag, vilket innebär att jag kan ta det rätt lugnt imorgon. Hurra för det :D

Nä, nu tickar klockan iväg alldeles för fort för mig och det är dags för mig att åka till synagogan och hämta ungarna. Kommer bli en rush nu under den kommande timmen, men sen lugnar det ner sig igen som tur är. Kram på er!

Film tips

Nu sitter jag här igen och skriver lite till. Har precis avslutat min extra långa paus som jag tog, så jag har inte fått gjort mer än jag hade sist jag skrev. Istället för att fortsätta med vad jag egentligen borde ha gjort, satte jag mig och kollade på film. Jag såg på "This Christmas" och den filmen är helt fullspäckad med kända skådespelare. Filmen hade sina stunder då den kändes lite utdragen, men i hel het var den riktigt bra. Det är en gullig historia om en mamma som planerar en julmiddag tillsammans med alla sina fem vuxna barn och deras respektive, men självklart går inte allt som planerat. Tänker inte säga allt för mycket, men jag kan i alla fall tala om att den slutar lyckligt.

Till skådespelareliten hör bland andra: Chris Brown, Regina King och Mekhi Phifer. Jag rekommenderar att ni ser den.

10 december

Hej Bloggen. Nu tar en liten paus i mitt flängande hit och dit och då kom jag att tänka på att det idag är den 10 december. Det innebär att jag bara har en månad kvar i USA! Det känns helt overkligt och jätte skumt att jag är så nära att åka hem igen. För varje dag som går så kommer jag ett steg närmare den dag jag ska sätta mig på flyget till Sverige. Wow, säger jag bara. Ska jag skratta eller gråta över detta?

Det kanske låter konstigt, men jag vet faktiskt inte vad jag känner eller vad jag ska känna. En del av mig är hur överlycklig som helst att jag kommer kunna träffa hela släkten och alla vänner igen, men en annan del av mig är nervös över att lämna allt här. Detta har varit mitt hem nu i över ett år och alla jag lärt känna under min tid här har blivit en så stor del av mitt liv nu. Alla au pairer från alla möjliga hörn i världen som jag träffat och min värdfamilj kommer alltid ha en plats i mitt hjärta nu. Hur många av alla de man träffat kommer man att hålla kontakten med eller träffa igen? Jag är så kluven och vet inte vad jag ska känna, tycka eller tänka. Är det fel av mig att vara rädd och nervös över att åka hem? Borde jag inte vara utom mig av lycka och inte vilja något hellre? Fy, vad jobbigt det är att ens känslor ska åka berg-och-dalbana hela tiden och inte bara kan hålla sig på en lagom nivå. Vad är rätt och vad är fel?

I'm torn between two different worlds!

Onsdag

Godmorgon på er! Hur är allt med er? Med mig är det bara bra och jag är på riktigt bra humör. Är lite halv seg, men det är ju fortfarande bara morgon här och jag är alltid små seg på morgonkvisten. Jag har en hel del saker som ska göras idag så jag har inte så mycket tid över till att vila, men några korta pauser kommer jag allt i alla fall ta.

Måste bara berätta att igår på sena eftermiddagen försvann helt plötsligt strömmen. Jag satt här vid datorn och tänkte skriva ett litet kvällsinlägg och då ser jag att alla lampor i huset blir till dimljus. Sekunder senare blir hela huset precis svart och alla elektroniska prylar dog. Jag såg att hela gatan var mörk som jag vet inte vad och när ungarna kom hem från middagen med sin pappa sa de att de hade hört på bilradion att hela Monmouth county (man skulle kunna säga att det motsvarar en hel kommun) hade förlorat strömmen och ingen visste varför eller när den skulle komma tillbaka. Vi hade det i och för sig väldigt mysigt här i mörkret sen. Vi tände en brasa och en massa ljus överallt och sen satte vi oss och kollade på film på min laptop. Det är tur att den är batteridriven ibland ;P

Ska ta och göra mig iordning nu så dagen kan starta på allvar. Hörs senare!

Min önskeplåtning

Hittade en tävling på Hanna Björkstedts blogg!


Min önskeplåtning skulle se ut ungefär såhär:
Seting: Inomhus i en studio med grön eller rosa bakgrund och en stor fläkt som får håret att röra på sig.
Outfit: Tighta dark denim jeans, vit t-shirt med coolt tryck och svarta pumps.
Hairstyle: Hollywood sval a la Jessica Alba eller helt rakt.
Make up: Långa mörka ögonfransar, neutral ögonskugga, lätt rosiga kinder och rosa glossiga neutrala läppar.
Foto: Det ska vara stilrent, men ändå lite edgy. Oskyldigt, men ändå ha en viss kasighet bakom.


Bild på mig!

Tisdag

Godmorgon! Eftermiddagen igår gick hur bra som helst om jag får säga det själv. Det var första gången på länge som barnen inte tjafsade med varandra över huvudtaget. De var snälla mot varandra och de hjälptes till och med åt att duka middagsbordet. Jag slutade inte jobba föräns vid 10pm på kvällen, så det var jag som fick se till att barnen kom i säng. Det gick jätte bra det också och sen somnade jag som en stock.

Idag är jag inte alls så trött som jag var på morgonen igår. Jag sov lika många timmar natten till idag som jag gjorde föregående natt, men ändå så kände jag mig mycket mer utvilad idag. Klockan är inte så mycket här än, men jag har redan hunnit med att köra flickorna till skolan samt att jag även har ätit en god frukost. För tillfället tar jag en liten paus innan det är dags att köra igång med alla dagens bestyr som vanligt. Kramar!


Hej Bloggen!

Tänk att en timmes sömn kan göra så stor skillnad. Nu är jag inte alls lika trött längre och jag har fått i mig både en liten frukost och en lagom stor lunch. Utöver det har jag inte hunnit med att göra mycket annat. Tittat på ett avsnitt av "Desperate Housewives" samt städat lite lätt i huset är väl i stort sett vad jag har fått gjort. Jag har även kollat på lite gamla bilder på datorn (om man nu kan kalla dem för gamla i och med att de äldsta bilderna jag har på datorn är från augusti förra året).

Jag ska snart åka och hämta upp barnen från skolan och sen kommer eftermiddagen rulla på som vanligt med läxor, bus och middagen som ska lagas. Tycker det är rätt skönt med en vardag som ser likadan ut varje dag, även fast det kan bli lite enformigt och små tråkigt ibland. Got to go now! Kram ♥

Måndag

Godmorgon! Som vanligt såhär på en måndags morgon så är jag helt ofattbart trött och ändå går jag och lägger mig i någorlunda bra tid på söndagar. Jobb blev det som sagt två timmar igår kväll och det gick hur bra som helst. Jag och barnen gjorde hemma gjorda pizzor till middag och sen satt vi framför tv:n och åt dem. Vid 7.30pm slutade jag och då satte jag mig på mitt rum och bara tog det lugnt. Kollade på filmen "the Love Guru" samtidigt som jag åt "Oreo's" (jätte goda kakor) och sen gick jag och la mig.

Idag har jag inte gjort så mycket än, förutom fått iväg barnen till skolan i stort sett. Jag har inte ens ätit frukost ännu, men det ska jag snart ändra på. Blir nog även att jag tar mig en liten nap om en stund, för annars tror inte jag att jag kommer orka med hela dagen. Kram

Min dag

Nu är jag hemma igen efter att ha spenderat i stort sätt hela eftermiddagen på Monmouth mall. Det fanns mycket fina grejer, men dessvärre så var det mesta för dyrt för min plånbok då jag försöker spara tills då familjen kommer. Jag hittade i alla fall en jätte fin klänning som kommer få bli min nyårsblåsa och den var faktiskt riktigt billig. Jag kommer dock inte lägga upp några bilder på den, då jag inte vill göra detta föräns det är nyår och jag kommer använda den. Det blir en liten överraskning för er på så vis.

Jag fick även inhandlat ett par julklappar så nu har jag satt igång med det. Fram tills idag hade jag bara köpt en enda julklapp. Julafton närmar ju sig med storm steg, så jag kände att det var dags att börja fixa allas julklappar. Man brukar ju säga "bättre sent än aldrig" och det stämmer väldigt bra in på mig, så jag ofta är väldigt seg med att köpa presenter oavsett tillfälle.

Jag tänkte ta och kolla på reprisen av det senaste "Greys Anatomy" avsnittet nu och sen kommer jag jobba två timmar ikväll. Hörs imorgon!

Bjuder på denna bilden enbart för att säga att jag saknar att vara brunett. Har tröttnat på att vara blond nu så när jag kommer hem till Sverige igen, så är det jag som ska till frissan för att klippa mig och fixa till detta.

Söndag

Sorry, för den sena uppdateringen, men jag sov riktigt länge imorse för jag var så himla trött. Anledningen till att det bara blev ett inlägg om gårdagen är för att jag inte gjorde något alls. Jag satt bara inne på mitt rum hela dagen och tog det lugnt och kollade på tv. Blev visserligen att jag jobbade lite på eftermiddagen, men det vara bara i ett par timmar och jag var ju ändå hemma så det spelade ingen roll. Det var bara 11åringen som var hemma och vi hade det riktigt trevligt och satt och pratade en massa i soffan i vardagsrummet. Den ungen kan verkligen prata när hon känner för det så det är inte lätt att få en syl i vädret själv, men jag är bara glad att hon vill prata med mig. Jag tar ju mycket hellre hand om en unge som känner sig trygg nog i min närhet att hon kan prata med mig, än en som inte säger ett pip.

På kvällen satt vi ner allihopa och åt middag tillsammans och det var riktigt mysigt. Inte ofta som vi gör det, så det känns alltid lika trevligt när det händer. Vi fick ingen riktig ro dock vid matbordet på grund av att katten som också bor här var hos veterinären. Hon har haft en böld på ena kinden i ett par dagar, så igår runt lunchtid tog min värdmamma henne till djursjukhuset här i närheten. Hon var tvungen att lämna katten där så de kunde undersöka henne och sen söva ner henne för att kunna tömma bölden på var. Inte föräns vid 7pm ringde de och sa att vi kunde åka och hämta henne igen. Jag stannade hemma med barnen medan min värdmamma hämtade hem katten och när hon kom tillbaka sa hon till oss att kolla ut genom fönstren. Vi fattade först inte varför, men sen såg vi att det snöade ute. Den första snön la sig sakta på gräset och allt blev sådär mysigt vintervitt. Jag är inget stort fan av snö och kyla, men jag tycker alltid att det är lika fint med nyfallen vit snö överallt. Så länge jag inte behöver gå ut i den vill säga ;P


Min lilla "cone-head princess" sover så sött!

Nu ska jag snart ta och hoppa in i duschen och sen ska jag nog ta mig en sväng till mallet känner jag. Orkar inte sitta inne en dag till och vill gärna dra en sväng förbi shoppingcentret och se vad de har för snyggt denna helgen. Kramar

Detta har jag hunnit med 2008

[x] Du har hittat ny musik du gillar
[x] Du har fått nya kompisar
[x] Du har varit i ett annat land än Sverige
[ ] Du har hoppat från 10:an
[x] Du har varit ledsen
[x] Du har velat dö
[x] Du har varit glad
[ ] Du har blivit kär
[x] Du har känt dig sviken
[x] Du har känt som att ingen har sett dig
[x] Du har suttit vid datorn mer än du brukar
[ ] Du har rappat
[ ] Du har skrivit en låt
[x] Du har känt hat
[x] Du har känt som om någon tagit dig för givet
[ ] Du har varit i slagsmål
[x] Du har varit sjuk
[ ] Du har bråkat med dina föräldrar
[x] Någon har sagt att du är snygg
[ ] Du har bråkat med nån du tycker om
[ ] Du har strulat med en främling
[ ] Du har strulat med en av samma kön
[x] Du har varit så uppjagad att du gjort misstag
[x] Du har gråtit för något som hänt i ditt liv
[ ] Du har slagit någon
[ ] Du har kallat någon hora/slampa
[ ] Du har pissat utomhus
[ ] Du har däckat
[ ] Du har kräkts
[ ] Du har knarkat
[x] Du har druckit alkohol
[ ] Du har sovit i motsatta könets säng
[ ] Du har raggat på främlingar
[ ] Du har kysst en främling
[ ] Du har rökt
[ ] Du har rymt hemifrån
[ ] Du har bakat
[ ] Du har sovit utomhus
[ ] Du har åkt bil med fyllon
[ ] Du har varit/är kär
[x] Du har saknat någon
[ ] Du har duschat med någon
[x] Du har badat i havet
[x] Du har solat utomhus
[ ] Du har solat i solarium
[ ] Du har snackat i telefon mer än 2 timmar
[ ] Du har fått blommor av någon från motsatta könet
[ ] Du har gett någon blommor
[ ] Du har sett en död människa
[ ] Du har varit på sjukhus

(Listan snodd från Jeanette)

Lördag

Ojojoj, klockan är redan 11.40am och jag vaknade för cirka 20 minuter sen bara. Somnade visserligen inte föräns runt midnatt natten till idag, så det förklarar nog en del.

Det blev Starbucks för min del igår kväll precis som jag hade planerat, men tyvärr fick jag inte med mig någon dit så jag satt där själv. Som tur var hade jag tagit en snabb sväng förbi mataffären och köpt lite godis samt en tidning, så det gick ingen nöd på mig där jag satt i en av Starbucks mjuka fåtöljer med min tidning och en kopp varm choklad. Efter att ha suttit där i en timme kände jag ändå att det var dags att dra hemåt igen. Alla i huset sov när jag kom tillbaka, så jag satte mig en stund framför tv:n på nedervåningen och njöt av brasan som de hade tänt lite tidigare under kvällen. Förstår inte riktigt hur de kunde gå och lägga sig medan det fortfarande bra i brasan, men alla tänker väl inte på konsekvenserna det kan ha. Jag satt i alla fall där och myste med mitt godis framför tv:n tills brande slocknade. Då var klockan närmare 11.30pm och då var jag jätte trött. Smög upp på övervånging och kröp ner i sängen och somnade.

Idag sov jag som sagt tills för bara en liten stund sen och det var skönt. Det är ingen annan hemma i huset, så det är tyst och lugnt så jag bara njuter. Vet inte riktigt vart de andra håller hus och bryr mig så mycket gör jag inte heller. Får se vad det kan bli att jag hittar på idag. Har inga planer planerade, så jag kommer ta dagen som den kommer helt enkelt. Kram

Follow the tracks of your life!

Veckans låt

Den nya låten med The Veronicas är bara så grymt bra, så kände att jag var tvungen att lägga in den som veckans låt. Jag kan inte komma på något jag inte gillar med den här låten.

Listen and enjoy!

En liten paus

Pust! Nu är jag klar med det mesta som jag måste få gjort medan barnen är i skolan. Har ett par saker kvar och sen så är det även några ärenden som ska göras med barnen. Tar en liten paus nu och laddar om batterierna. Åt soppa till lunch och ska snart ta lite glass som efterrätt. Efter det ska jag köra igång med de sista och få det gjort också.

Ikväll blir det förhoppningsvis en fika på Starbucks med Tina. Jag ska ringa Ella och Josse också och se om de vill hänga med också. Vi får helt enkelt köra en liten svenskafton på Starbucks och bara prata och umgås. Blir ju inte så ofta som vi träffas allihop, så får försöka att få ihop alla. Vad kommer ni göra denna fredags kväll?

Här är bilden på mitt nya mysset som jag lovade att jag skulle visa idag. Den är jätte mjuk och så skön.

Vill ha!









Hittade den här fina party tunika på forevere21.com. Vill så gärna köpa den och så farligt dyr var den inte heller.











Hittade även den här koft/väst mixen på wetseal.com. Vill ha den också och den är till och med på rea.








Fredag

Godmorgon! Vaknade trött och sliten idag efter endast 7 timmars sömn, men det får la räcka. Jag känner egentligen att jag skulle vilja krypa ner i sängen igen och sova lite till, men det har jag inte tid med. Många saker som måste göras idag och inte allt för mycket tid att få allt gjort på, men jag kommer nog hinna med det. Får jag lite tid över blir det nog en liten tupplur också någon gång under dagen eller en liten promenad, för vädret ute är jätte fint och det är inte så farligt kallt idag.

Ska ta och klä på mig nu och ta tag i allt jag måste få gjort. Som sagt; så mycket att göra och så lite tid att få det gjort på ;P Back later!

Massa spring

Oj, vad jag har sprungit runt överallt denna eftermiddag. Jag har städat stora delar av huset, varit i mataffären, på mallet och även hos banken och gjort en massa ärenden. Jag hämtade även ungarna från skolan och sen körde jag dem till deras mormor där de ska äta middag ikväll. Jag är helt slut nu och vill bara gå och lägga mig känner jag. Klockan är bara strax efter 4pm här, men mörkt som natten är det redan och det gör ju en bara ännu tröttare. Har ingen aning varför det blev mörkt så fort idag, för vanligtvis börjar det bara mörkna vid den här tiden och sen blir det kolsvart runt 5pm tiden. Kallt är det ute också, så man får verkligen klä sig varmt varje gång man ska gå utanför dörren.

Idag kom mitt paket från aéropostal.com med mitt nya mysiga fleece set. Bild på det kommer imorgon, då jag inte ens öppnat lådan ännu. Ska ta och göra det snart och se så att allt är helt och att det är de delarna jag beställde som kom nu och inget annat.

Imorgon är det fredag och förhoppningsvis även min sista arbetsdag den här veckan, men kommer jag nog inte få reda på föräns antingen imorgon kväll eller någon gång under lördagen. Min värdmamma har en tendens att alltid be mig i sista minuten att jobba extra under helgen, så det har hänt mer än en gång att jag har gjort planer som jag sen snällt fått ändra på grund av att jag ska jobba. Jag har ju inte lång tid kvar med henne som arbetsgivare nu och om jag har klarat mig så här långt kommer jag nog klara mig den sista tiden också. Längtar så mycket tills jag får se mina föräldrar och min bror igen och tills jag äntligen åker hem till gamla härliga Svealand igen.

17 dagar vs 20 dagar vs 37 dagar (familjen kommer/julafton/jag flyger hem). Sara

Dagens outfit



Såhär ser jag ut idag:


T-shirt från Hard Rock Café
Underlinne från WetSeal
Jeans från Esprit
Skärp från Aéropostal
Diadem från Icing


Torsdag

Hej bloggen! Det är redan torsdag idag och även denna vecka börjar lida mot sitt slut. Nu är jag precis nyvaken och jag känner mig helt för redo att ta mig an dagen. Jag var så trött idag på morgonen, så efter att jag hade lämnat av töserna vid skolan gick jag och la mig igen och sov en timme till. Det var riktigt skönt och jag känner mig mycket mer utvilad nu.

När jag loggade in på bloggen idag såg jag att jag hade fått en fråga från en annan bloggerska. Frågan löd såhär: "Goddag! Jag har suttit och funderat lite.. Vilka tre saker är viktigast för dig att en blogg ska innehålla eller handla om? :)".

Mitt svar på detta är att jag först och främst tycker att den som skriver en blogg ska skriva ärligt och från hjärtat och inte sitta och hitta på en massa historier om allt och alla. Sen om vad bloggen ska innehålla eller handla om anser jag att en "bra" blogg ska ha en blandning av vad bloggaren gör/upplever samt åsikter och tankar som bloggaren själv tycker är viktiga. Enligt min åsikt finns det inget rätt eller fel innehåll för en blogg, utan det beror på hur bloggaren skriver om ämnet i fråga. Man kan skriva om persienner eller något annat helt "out there", så länge man skriver det på ett intressant och fängslande sätt. Vet inte om detta svar var till någon större nytta eller ej, men jag hoppas att jag i alla fall kunde hjälpa dig lite.

Nu har magen börjat kurra på mig och det innebär att det är dags för mig att göra iordning lite frukost. Har inte orkat ta tag i detta ännu, men det är nog dags för det när min mage börjar säga ifrån. Kram♥

Kvälls uppdatering

Snacka om att eftermiddagen idag gick fort. Efter att jag hade varit på posten åkte jag hem igen och hoppade in i duschen lite snabbt och sen var det redan dags att hämta ungarna från skolan igen. Vart tog all min lediga tid vägen? Hur som helst så åkte vi hem, de gjorde sina läxor och sen var det hebre skolan nästa. Medan de var där lagade jag som vanligt middag och sen hämtade jag dem igen efteråt.

Jag lagade en jätte god middag idag och flickorna uppskattade den verkligen. Middagen jag gjorde bestod av honungs och senaps marinerad, grillad kycklinglår, med hemmagjorda potatischips och ärtor till. Det var jätte gott och kändes lite bättre och lyxigare än ännu en kväll med pasta och tomatsås. Jag försöker få in lite variation i ungarnas diet i alla fall utan att töja allt för mycket på "gränserna".

Efter middagen åkte töserna iväg på simträning och jag hade jobbat färdigt för dagen. Jag kommer spendera kvällen framför tv:n hade jag tänkt, för de visar Victoria's Secrets årliga julshow och den kan man ju inte missa ;P Efter det blir det sängen som gäller. Godnatt!

Onsdag

God förmiddag. Blir ett lite senare första inlägg för dagen än vad jag hade tänkt, men bättre sent än aldrig ;P Vaknade vid 7am och jag var så trött att jag nästan somnade om med en gång, men det hade ju inte varit så smart då det är mitt jobb att få upp barnen på morgonen. Som tur var så var inte töserna lika trötta som jag, så de gick jätte bra och lätt att få upp dem ur sängarna.

Efter att ungarna hade klätt på sig och ätit frukost var det dags att sätta sig i bilen och åka iväg och då fick jag en riktig chock. Bilen fram och bakruta var helt täckta med tjock is, så jag var tvungen att ställa mig och skrapa av alltihopa innan vi kunde åka någonstans. Det som är så konstigt är att det finns varken snö eller frost ute, men is på bilen var det i alla fall. Jag tror dock inte att det är sista gången jag kommer få skrapa bort is. Det kommer helt säkert bli kallare ute och förhoppninsvis får vi även lite snö till jul. Den får gärna hålla sig borta fram tills dess, men en jul utan vit snö är ingen riktig jul

Nu ska jag ta och äta frukost och sen ska jag åka iväg till posten och skicka hem en låda med mina grejer till Sverige. Känner att det är lika bra att göra det i och med att jag inte vet om jag kommer kunna få ner allt i mina väskor. Kram

Godnatt!

Nu är det snart dags för mig att krypa till sängs, men först ska jag skriva ett inlägg här. Fick fixat allt som skulle göras idag med god marginal innan det jag hämtade ungarna från skolan, så medan de var ute på middag med sin pappa kunde jag ta det lugnt. Jag gjorde äggsmörgåsar till mig själv som kvällsmat och sen kollade städade jag undan lite i mitt rum. Min värdmamma kom hem från sin semester, så nu är allt tillbaka till det normala igen. Alla är hemma och allt kan nu rulla på som vanligt, utan några konstigheter. Så min 24/7 jour nu är över och jag kan pusta ut när dagen är slut. Jag är så trött just nu att jag lätt skulle kunna somna på stört, men ska försöka hålla mig vaken så jag kan se på "Strong Medicine".

Tänkte avsluta detta inlägg med att tacka för alla sina kommentarer jag fått. Jag blir verkligen jätte glad av att läsa dem och uppskattar dem väldigt mycket. Det känns skönt att veta att min blogg inte är helt ointressant och att det är folk som läser den. Nu kallar täcket på mig att krypa ner, så godnatt och sov gott.

Alla kan inte köra bil

Nu tar jag en liten vilopaus i allt min springande hit och dit. Jag har lyckats få gjort nästan allt det jag ska, men det kommer snart vara gjort också. Känns som att tiden bara flugit iväg, men ändå har jag haft gott om tid på mig att få allting gjort. När jag ute med bilen förut för att åka till mataffären möte jag världens dummaste bilist. Jag kan inte fatta att så många amerikaner har körkort, men inte kan köra bil. De kör alldeles för fort, struntar i om trafikljuset slår om till rött och de visar ingen hänsyn till andra trafikanter. Visst, det finns amerikaner som inte är så pjåkiga när det kommer till bilkörning, men det går inte en dag utan att man hör polisbilar, brandbilar eller ambulanser och när man bor i ett så litet lugnt samhälle som jag gör här så betyder de ljuden bara en sak. Ännu en bilolycka har inträffat någonstans i närheten. Jag har även märkt att de sitter och klagar en hel del på oss som faktiskt följer lagarna och gör som man får lära sig. Jag blir alltid lika irriterad när man ser i bakspegeln att den som kör bilen bakom suckar djupt om man saktar in och stannar när det slår om till gult och sen rött eller när man råkar stå två sekunder för länge vid en stopp skylt och den i bilen bakom lägger sig på biltutan och gestikulerar med händerna. Varför kan inte vi som vill vara laglydiga få vara det? Jag sitter inte här och säger att jag är någon ängel bakom ratten precis för det händer att även jag kör för fort ibland, men om bilisten framför mig bestämmer sig för att stanna och kolla en extra gång i en korsning så låter jag den personen göra det utan att börja tuta som en galning.

Det är dock en sak som faktiskt gör mig tokig när det kommer till bilförare som vill följa reglerna och det är de människor som istället för att köra för fort och bryta mot lagen kör alldeles för långsamt istället. Hastighetsbegränsningen finns för en anledning och det är för att man inte ska köra för fort och inte köra för långsamt (självklart finns det undantag om sikten är skymd eller om andra omständigheter inte tillåter att man kan hålla den hastighet som anges av säkerhetsskäl). Vad irriterar er i trafiken? Brukar ni vara den som kör för fort, den som kör lagligt eller den som kör för långsamt?


Tisdag

Hola! Igår tog jag det väldigt lugnt under dagen medan ungarna var i skolan. Lite för lugnt kanske, för jag fick inte gjort några av mina hussysslor. Istället spenderade jag tiden framför datorn och med att fylla i utväxten i mitt hår, så nu ser det bättre ut igen. Jag pratade också med mamma över msn och det även lite tv-tittande under dagen. Skoltiderna är tillbaka till det normala, så nu hämtar jag töserna vid den vanliga tiden 2.30pm igen. Hjälpte dem med deras läxor och sen vid 5pm körde jag dem till deras mormor, för de skulle äta middag där. Medan de var borta passade jag på att se på helgens avsnitt av "Desperate Housewives" som jag missade. Hämtade flickorna igen vid 7pm tiden och sen tog de var sin dusch och efter det var det dags för sängen. Jag tyckte det var lika bra att få dem i säng tidigt i och med att det blev så extremt sent i söndagskväll. Jag la mig i sängen och kollade lite på tv och sen var det dags för mig att sova också.

Idag är det tisdag och det innebär den kortaste arbetsdagen under min vecka. Jag har visserligen en hel del saker jag måste göra nu medan ungarna är skolan i och med att jag inte gjorde något av det igår, men det överlever jag. Jag behöver ju inte laga middag ikväll eller ha barnen springandes i huset hela eftermiddagen, så att göra lite extra städning känns ändå rätt lugnt. Ska även försöka att komma ut och ta en promenad idag, men det beror på om jag har någon tid över eller inte.

Nä, dags för mig att göra mig iordning och sätta igång med alla de bestyr jag måste få gjort idag. Tjingeling och på återseende. (Vet inte varför men av någon anledning visas inte detta inlägg. Får väl se hur lång tid det tar innan det är fixat).

Nu Tändas Tusen Juleljus


Nu tändas tusen juleljus
På jordens mörka rund
Och tusen, tusen stråla ock
På himlens djupblå grund

Och över stad och land ikväll
Går julens glada bud
Att född är Herren Jesus Krist
Vår frälsare och Gud

Du stjärna över betlehem
O, låt ditt milda ljus
Få lysa in med hopp och frid
I varje hem och hus

I varje hjärta armt och mörkt
Sänd du en stråle blid
En stråle av Guds kärleks ljus
I signad juletid

Måndag

God morgon! Det blev en väldigt lång kväll och natt igår. Efter att ungarna hade kommit hem flöt allting på fram till runt 8pm tiden, då det var dags för dem att gå till sängs. De åt bra vid middagen, men sen helt plötsligt får 8åringen världens magkramp och börjar gråta floder. Jag har ingen aning om vart det kom ifrån och inget jag gjorde fick det att försvinna. Vi provade verkligen allt, men utan resultat. Vid 10.40pm tog sen till slut tröttheten över och hon somnade i mina armar, medan vi satt nere i soffan och jag masserade hennes mage. I och med att 8åringen grät så mycket så höll hon även 11åringen vaken och hon somnade också alldeles för sent, men som tur var så kunde vi alla gå och lägga oss till slut. Jag kunde dock inte somna föräns runt midnatt och då var jag helt slut.

Idag var det dags att vakna upp vid 6.50am igen och väcka barnen, för att se till att de kom iväg till skolan i tid. Båda flickorna var lite trötta under morgonen, men de gjorde sig iordning snabbt och vi kom iväg i god tid för en gångs skull. Det går alltid mycket snabbar för dem att göra sig iordning när deras mamma inte är hemma på morgonen, men jag önskar att det kunde vara så även när hon är hemma. Hur som helst så kommer jag ta det lugnt idag och vila, för jag är jätte trött efter att inte ha fått tillräckligt med sömn.

Och nu till vinnaren av helgens tävling. Valet stod mellan två av kommentarerna och det var inte lätt att bestämma vem av dem som det skulle bli, så det slutade med att jag drog mellan de två. Grattis till Therese K! Att någon så liten behöver genomgå så mycket och klara av det är verkligen något att vara tacksam för och även att tekniken för att kunna hjälpa människor med dessa sjukdomar finns idag är helt otroligt. Jag tror att alla som känner någon som varit/är riktigt sjuk eller har varit/är riktigt sjuk själv också uppskattar dagens tekniska framgång och förstår hur du känner. Skicka din adress i ett mail till: [email protected], så skickar jag vinsten till dig så snart jag kan. Ännu en gång grattis.

Bjuder på den här bilden på mig från när jag var i Florida :D

RSS 2.0