Fest!!

Ja, nu är allt iordning för kvällens fest. Träningsdagen gick hur bra som helst och var en stor succé. Nä, hinner verkligen inte skriva mer nu. Har sprungit som en dåre hit och dit och nu kommer snart alla gäster. Ha en trevlig kväll!

Lördag 090131

God morgon! Helträningsdag med simsällskapet idag då. Jag känner mig lite sleten och orkeslös, men jag kommer snart igång. Blev inte en så tidig kväll igår som jag hade hoppats på, men det får gå ändå.

Det kommer bli glest med uppdateringar idag, men det får nu stå ut med. Det kommer komma i alla fall en till lite senare i eftermiddag, så den kan ni hålla utkik efter ;P

Måste kila nu. Kram

Läggdags

Klockan närmar sig 23.00 och jag ska ta och börja göra mig iordning för sängen. Jag har suttit framför tv:n och kollat på både "Let's Dance", "Hjälp!" och "22 Nyheterna", men nu är det snart alltså dags att krypa ner under täcket. Måste upp strax innan 8.00 imorgon om jag ska hinna med allt jag vill göra innan jag måste gå till simhallen. Större delen av dagen spenderas sen där och ja, jag skrev ju lite snabbt i föregående inlägg om hur min lördag kommer se ut. Full rulle hela dagen.

Måste bara säga också att jag älskar min nya frisyr mer och mer. Det känns ju alltid lite konstigt i början när det precis är nygjort och man gjort en stor förändring, men nu så känns det bara så rätt. Så "jag" på något vis. Jag är helt enkelt fantastiskt nöjd med resultatet. Jag trivdes självklart i med att vara blond också (annars hade jag ju inte haft det så länge), men mer röd/brunt hår får mina ögon att framträda så mycket mer. Ögonen är nog den kroppsdel jag fått mest komplimanger för i mitt liv och om jag får vara lite partisk så tycker även jag att de är väldigt vackra, haha. Något ska man ju vara nöjd med eller hur? ;P Vilken kroppsdel på er själva är ni mest nöjda med? Eller är ni kanske nöjda med allt?


Urtrött..

Hej igen! Arbetsdagen är slut och jag känner mig riktigt slutkörd. Fick jobba över 45 minuter på grund av att taxin som skulle hämta pojken aldrig kom. Det slutade med att vi fick ringa efter dem och då säger de på Herrljunga taxi att det inte fanns någon bil bokad för idag. Det var nog det löjligaste svar jag någonsin hört eftersom det ska komma en taxi varje dag. Nä, blir bara så trött på det hela.

Kom i alla fall hem runt 17-tiden och sen dess har jag bara tagit det lugnt. Orkar verkligen inte med att göra någonting just nu och känner bara för att gå och lägga mig, men det tänker jag inte göra än. Ska fram och köpa lite godis eller något till mig själv om en stund tror jag och vid 20.00 börjar Let's Dance. Går nog och lägger mig ganska tidigt i alla fall, för jag har en lång dag framför mig imorgon. Först helträningsdag med simsällskapet från 8.00-16.00 och sen fest på kvällen. På söndag ska jag sen verkligen sova ut, för jag har absolut ingenting inplanerat för den dagen. "Finally, the weekend is here!"

Sötnöten ligger i min säng och sover för tillfället :P

Ny frisyr

Nu är jag tillbaka från frissan och tänkte bara snabbt lägga upp en bild på hur resultatet blev innan jag drar vidare till jobbet. Jag blev super nöjd även fast det känns lite annorlunda just nu. Det är ju inte så konstigt med tanke på att det blev en ganska stor förändring ;P Här kommer i alla fall en före och en efter bild :P
Före och efter!

Fredag 090130

God morgon! Tyvärr blev det inga blogg-inlägg alls igår, på grund av att jag inte han med det på morgonen innan jobbet och sen efter så krånglade min dator. Den krånglar fortfarande, men jag sitter vid en av de stationära datorerna som finns i huset. Det är la den jag kommer få använda tills min fungerar som den ska igen. Blir så arg när saker och ting börjar krångla och känner just nu bara för att slänga ut dataskiten genom fönstret (tänker dock inte göra detta).

Jobbet gick i alla fall bra igår, men har varken lust eller ork att berätta om det nu. Nu på morgonen har jag duschat och ätit frukost och snart ska jag ta och klä på mig. Ska fram till kommunhuset vid 8.00 och fylla i lite papper är det tänkt och sen vid 9-tiden ska jag till frissan och äntligen få klippa mig igen. Det har jag inte gjort på år och dar känns det som, så det är verkligen dags för det nu. Jag vet precis hur jag vill ha det också så då ska jag bara försöka förmedla min version till frisören också, men det ska allt gå bra. Anna som jag går till är jätte duktig och lyckas alltid få mitt hår precis så som jag vill ha det. Hon är den som har klippt mitt hår sen jag var 12-13-14 år eller något sånt. Kommer inte riktigt ihåg när jag  började gå till henne, men jag blir lika nöjd varje gång så därför går jag alltid dit när det är dags för en liten klippning.

Mellan 13-16 jobbar jag och sen är den mycket efterlängtade helgen här. Eftermiddagen idag ska jag bara slappa och försöka att göra så lite som möjligt. Nu måste jag skynda mig på här. Hörs i eftermiddag.

Kvällsuppdatering

Hej bloggen! Uppdateringen som jag utlovade kommer lite senare än jag hade tänkt, men här är den i alla fall. Att jobb gick hur bra som helst. Det kändes som att tiden gick lite väl långsamt vissa stunder, men de som jag jobbade med var hur snälla som helst så det var absolut inga problem. De ville att jag skulle komma tillbaka både imorgon och i övermorgon, så då har jag jobb i alla fall två dagar till :D Jobbar 8.00-16.00 imorgon och på fredag vet jag inte riktigt vilka tider jag har än. Förre 12-slaget tror jag inte att jag kan börja i alla fall, för jag ska till frissan vid 9-tiden och det kommer ta sin lilla tid där med tanke på mitt sletna hår. Tiden hos frissan bokades redan innan jag kom hem från Staterna bara för att det var så lång väntetid, så den tänker jag absolut inte flytta på och funkar det inte för arbetsplatsen att jag kommer efter lunch, så är inte det mitt problem. Då behöver jag inte jobba där mer om det blir ett problem. Nu tror jag inte att de kommer säga något om det i och med att jag inte hade något jobb vid den tidpunk jag bokade frissan och inte förväntade jag mig att få ett jobb såpass snabbt heller för den delen. Det löser sig säkert ska ni se.

Hur som helst så kom min bror och hämtade mig direkt efter jobbet och körde mig till simhallen, där jag skulle ha hand om simträningen. Efter det gick jag hem och sen har jag inte gjort så mycket. Pratat lite med mamma och även kollat lite på tv. Ikväll ska jag försöka komma i säng redan vid 22.00, för annars finns det inte en chans i världen att jag orkar med att gå upp tidigt imorgonbitti. Sov sött!


Jobb

Oj, vad stressad jag blev nu. De som jag ska jobba åt idag ringde precis och bad mig komma en timme tidigare än beräknat. Jag måste skynda mig dit nu. Berättar allt om hur det gick när jag är tillbaka efter simträningen. Kram

Naturfoto

Satt och kollade igenom mina gamla bilder från då jag läste Naturfoto A på gymnasiet. Det var nog den roligaste kursen jag läste och jag älskade alla de gånger vi åkte någonstans bara för att kunna fotografera olika motiv. Här kommer ett litet urval av foton som jag själv har tagit vid olika tillfällen ute i naturen.



Alla bilder är inlagda som miniatyrer. Klickar på dem kan ni se dem i större format.

Beyoncé - "Listen"


Onsdag 090128

God morgon! Hur är allt med er idag? Med mig är det bara bra, även fast jag är lite små trött. Sov till klockan 8.30 gjorde jag, men känner mig ändå riktigt sleten och skulle lätt kunna gå och lägga mig och sova en liten stund till. Det tänker jag dock inte göra, för då kommer jag inte kunna lägga mig i tid ikväll. Har lite lätt huvudvärk också, men jag har tagit en alvedon så det försvinner nog snart hoppas jag.

Ska dra för "Top Model Australia" börjar nu. Kram

Dagen går mot sitt slut

Klockan är mycket och det är dags att krypa till sängs. Jag ligger redan nerbäddad i sängen med pyjamasen på och tänderna borstade. Snart ska jag ligga i djup sömn och bara drömma mig bort. Att sova är något av det bästa jag vet. Kroppen ligger där den ska i sängen, medan medvetandet är någon annan stans. Hela den tanke är ju bara så underbar.

Fast jag skulle aldrig vilja sova hela tiden, för det händer ju så mycket mer när man är vaken. Även fast man bara vill hoppa över vissa dagar och önskar att man aldrig hade vaknat, så finns det så många fina stunder som man skulle missat om man sov 24/7. Nä, lite av varje ska det vara. "Lagom är bäst" är det ju känt att vi svenskar säger ;P

Nu somnar jag snart med datorn i knät, så jag ska nog ta och stänga av och lägga undan den nu. Natti!


Framtidsdrömmar

Hallå! Jag är fortfarande helt i extas över att de ringde från utbildningskontoret och ville att jag skulle jobba imorgon. Det kanske låter jätte konstigt att man blir så glad över att bara få jobb i två timmar, men om man är arbetslös som jag är så uppskattar man även det lilla. Jag hoppas verkligen att detta är starten på något nytt nu och jag får fler arbetstillfällen. Ju mer jag arbetar, desto mer lön får man ju och då kanske jag snart kommer kunna flytta hemifrån på riktigt. Jag är så himla sugen på att skaffa en egen lägenhet som är bara min.

Ja, drömma kan man ju få göra i alla fall. Fast jag har ju i och för sig känt för att bo i ett efter place ett bra tag nu. Det är inte för att jag inte trivs hemma hos mina föräldrar, utan helt enkelt för att jag känner att jag är vuxen nu och för gammal för att bo hemma hos mamma och pappa. Det finns säkert de som tycker att man aldrig blir för gammal för att bo hos sina föräldrar, men jag känner att jag är vid den platsen i mitt liv då jag helt enkelt vill börja ett nytt kapitel. Nu när jag bor hemma igen så har allting i stort sätt gått tillbaka till hur det var innan jag ens åkte till USA och jag vill inte gå bakåt utan alla mina sinnen säger mig att det är dags att ta nästa steg ut i vuxenvärlden. Jag är inget barn längre, utan det är hög tid att jag påbörjar resten av mitt liv!

Sara som liten och Sara som stor :D

Hej igen

Hemkommen från ICA nu och jag fick med mig ett par riktigt härliga frukter hem. Jag köpte bland annat en klase bananer och några äpplen, så nu ska här mumsas frukt. Det är mycket mer hälsosamt att ta en frukt om man blir lite småhungrig, än att käka kakor och godis som jag gör nu. Får helt enkelt ta och skärpa mig lite på den fronten.

När jag ändå var framme på ICA tänkte jag passa på att prata med chefen där om eventuell timanställning, men han var inte där så de bad mig återkomma imorgon. Det gjorde i och för sig inte så mycket, för när jag kom hem fick jag ett samtal från utbildningskontoret. De vill att jag ska jobba som "hjälpreda" åt en autistisk pojke imorgon mellan 14.00-16.00. Det blir ju bara två timmar, men det är alltid något. Får in en fot (eller kanske snarare en tå) i arbetslivet är ju alltid något ;P

Stressigt kommer det bli imorgon i alla fall, för jag ska vara i simhallen och ha hand om simträningen bara en kvart efter att jag har slutat vid 16-tiden. Jaja, det löser sig nog. I värsta fall får jag ju bli lite sen till simträningen, men det ska jag förhoppningsvis inte behöva.

Nu är det dags för mig att vika tvätten innan lilla mamma kommer hem. Ska även ner i källaren en sväng och kolla om det finns tvätt där nere som ska tvättas eller måste hängas upp. Kram

Frukt är riktigt gott och nyttigt!

Minnen i bilder

Nyduschad och fräsch sitter jag nu här igen. Tittade lite på tv förut och flyttade över några bilder från min gamla dator till ett USB-minne. Jag hade ingen aning att jag hade så många bilder på den gamla datorn och inte att de var så gamla heller. Eller tja, gamla och gamla, de äldsta är från ungefär 3½ år sedan. Det är riktigt kul att gå igenom gamla bilder och minnas tillbaka till alla de roliga stunder man haft. Jag tänkte lägga upp några av mina favoriter här.

Jag, Sissi och Linda när vi var på Unda camping (augusti -06)

Sara, Alex och jag på en av våra många tema-fester (september -06)

Sitter på ett tåg mot Borås (januari -07)

Student balen (juni -07)

Studenten (juni -07)

Avslutar med en bild från sista midsommar festen med gänget (juni -07). Lite över en månad senare var jag i USA! Många minne som väcks till liv ;P

All For Love


Mycket bra låt från filmen "the Three Musketeers" (1993). Det är Bryan Adams, Rod Stewart och Sting som sjunger den och jag får rysningar varje gång :P

Tisdag 090127

Oj, vad gott jag sov natten till idag. Det är inte allt för ovanligt att jag vaknar ett par gånger under natten, men nu sov jag som en stock tills det att min väckarklocka ringde. Det kändes verkligen välbehövligt med en hel natts sömn, kan jag lova.

Hur som helst så sitter jag just nu här framför datorn och skriver till er. Bredvid datorn står denna morgons frukost, som består av en ostmacka, en drick yoghurt och ett glas juice. Riktigt gott, fast jag försöker att inte blanda juicen och yoghurten för mycket. Det smakar inget vidare och påminner mig bara om "fililurum" som vi alltid fick till mellanmål på fritids. Fil blandat med apelsinjuice och där har ni receptet på något av de äckligaste jag någonsin ätit. Hur kan man i hela fridens dar blanda fil med juice? Det är för mig helt obegripligt, men som tur är har jag lämnat den tiden bakom mig för länge sen och behöver aldrig mer så mycket som ens se den hemska blandningen.

Måste ta och avsluta min frukost nu och sen ska jag in i duschen. Ska fram till ICA någon gång under dagen också. Vi har inga frukter i huset just nu, så det bara måste inhandlas. Kram


Jahopp..

Ett litet inlägg till ska jag nog allt hinna med innan jag kryper till sängs. Har egentligen inte så mycket att berätta om dagen, men jag ska nog få ihop en liten rad i alla fall. Jag har mest suttit framför datorn hela dagen och bara tagit det lugnt. Kollade upp komvux också och det visade sig att de har alla de kurser jag vill läsa här i Herrljunga. Ska man ta och skriva in sig där nu då kanske?

Imorgon ska jag iväg till ICA och skriva upp mig som timvikiare där och jag ska även ringa till kommunkontoret igen och även sätta upp mitt namn på deras lista över stödpersoner. Det känns lite som att det enda jag gör är sitter hemma hela dagarna eller söker jobb, men jag antar att det är hur det är att vara arbetslös. Jag hoppas att jag hittar något snart i alla fall för jag har planer på att införskaffa både en ny bärbar dator och en ny mobil samt att jag känner att det är dags för lite nya kläder i garderoben, men jag kommer inte få något av detta gjort så länge jag inte har någon inkomst. Visst, jag har pengar att leva på nu, men det är också allt jag har just nu och utan inkomst kan man inte riktigt spendera sina pengar på vad som helst.

Nä, fy för att vara arbetslös, men det löser sig nog snart hoppas jag. En massa tid över har jag i alla fall även om jag inte gör så mycket vettigt med den. Godnatt!

Rolig grupp på facebook

Jag hittade en grupp på facebook för ett tag sen. Jag kan helt ärligt säga att i alla fall 90% om inte mer av alla påståenden stämmer :P

"You know you're an Au Pair in the US when:"


- You always introduce yourself with : "Hi! My name is (your name), I'm from (country) and I have (amount of children you are taking care of) children!"
- Everybody is greeting you with a "Hi. How are you?" and you can't respond fast enough, so you say it first.
- The worst thing is, when the dad is working from home.
- You know what a S'MORE is.
- You spent all your money at the MALL and you still have nothing to wear.
- You hate Dora, The Wiggles and Thomas.
- You say "silly" instead of "stupid".
- You go to PLAYDATES.
- You've seen more movies in one month than you have in your whole life at home.
- You drive over 30 minutes to a friend and you don't think it's far.
- You only have other Au Pairs as your friends.
- You can make bacon.
- You say "like" and "totally" every three words.
- Someone has asked you stupid questions like: "Do you have cars in your country?"; "You don't have Valentine's day do you?"; "Where is your country?"
- You don't think it's wrong to have cake AND ice cream.
- You park as close to the store as possible so you don't have to walk even one yard too far.
- You cherish moments of silence more than ever before.
- You notice yourself saying "GOOD JOB" a hundred times a day.
- You wonder why you slept the whole night long so uncomfortably and then you notice the next morning that you slept on a barbie, a lollypop, a sandtoy etc.
- You need to be creative to find out new punishments because a time-out doesn't work anymore.
- You have to admit to mistakes you never did or put the blame on you day after day.
- You're sure you don't want own kids within the next 100 years.
- You know now exactly how difficult it was for your parents to have little kids and you feel like saying "thanks for all you've done" to your mum and dad every day.
- You're ready to drink anytime of the day.
- You start to love Disney-movies again and can copy every passage of them.
- You've learned what it means to be patient.
- You know what a LCC is.
- You know that you should never SHAKE A BABY!!!
- You take a nap, after you dropped of the kids at school after only being up for just 2 hours.
- You are DRIVING to the busstop to pick up your kids, which is only 200 meters from your house.
- The kids call you mum cause you spend too much time with them.
- You think $160 every weekend just for shopping and coffee is not that much.
- One cup of coffee doesn`t make you awake anymore, it just makes you alive.
- You or your friends are KELLERKINDER!!!
- You miss the good old days when you were able to go to the bakery and get real bread with real butter and not that American shit called bread, haha.
- You don't walk into the bank, you use the drive-through to get your money.
- You use Purell instead of washing your hands.
- Instead of singing songs from the radio you're singing childrens songs.

Måndag 090126

Måndag igen och tillbaka till vardagen, efter en super rolig helg. Det blev många härliga skratt och fantastiskt umgänge. Lördagskvällen bjöd bland annat på bowling med vännerna i Borås. Det var hur kul som helst, fast jag måste verkligen få säga att det bästa på hela kvällen var när vi var hemma hos Goman. Utekvällar i all ära, men en hemmafest slår verkligen allt. Man kan vara sig själv och bara skratta ihjäl sig av alla dumma upptåg som folk kommer på. En riktigt lyckad lördag alltså.

Igår var jag iväg och simtränade mellan 11.30 och13.00. Det var väldigt skönt, men samtidigt otroligt jobbigt, med tanke på att jag inte tränat över huvudtaget på över ett års tid. Underbart att komma igång igen i alla fall och det kommer ju bara gå lättare med tiden ju mer jag kommer tillbaka till att träna. Simning är ett riktigt bra motionssätt också ;P Satt en stund i bastun efteråt och fick jag snabbt skynda hem, äta middag och sen bar det av hem till Sara där vi skulle spela in en "stop-motion"-film. Vi byggde upp figurer av lera och klippte ut kulisser i kartong och sen började vi det tidskrävande arbetet med att börja göra filmen. För er som inte vet vad en "stop-motion"-film är, så innebär det att man tar en himla massa kort på sina figurer medan man flyttar dem en millimeter i taget mellan varje bild. Efter det klipper man ihop alla bilder och får då sedan en film utav detta. Väldigt kul och intressant, men ack så mycket arbete det är för så lite film. Vi tog nog mellan 70-100 bilder igår och när vi kollade igenom det blev det bara tre sekunders film. Alltså nästan ingenting. Vi är långt ifrån klara med filmen, så förhoppningsvis får vi ihop några sekunder till.

Idag ska jag inte företa mig så mycket hade jag inte tänkt. Ska dammsuga av huset lite lätt, men utöver det blir det rätt slappt idag. Jag har börjat kolla upp vilka kursen som komvux erbjuder här i Herrljunga och det blir nog eventuellt att jag börjar läsa Matematik A och B samt Historia A. Känner att jag måste läsa upp några av mina betyg och även komplettera med några kurser som jag aldrig läste på gymnasiet. Har dock inte bestämt om jag ska läsa på distans eller ej ännu, men det lutar åt att jag kommer göra det.

Bild från i lördags

Lördag 090124

Hej Bloggen! Blev inget mer inlägg igår, för jag var så trött efter att jag hade tittat på Let's Dance. Jag stupade i säng med en gång och sen sov jag ända till klockan 10.00 idag. Det var riktigt skönt faktiskt, för jag har ju inte haft någon vidare rutin på sovandet det senaste.

Hur som helst så åkte jag och mamma iväg på plast-party runt lunch-tid och det var nog det tråkigaste Tupperware-party jag någonsin varit på. Människan som skulle presentera alla saker verkade bara osäker och saknade den där säljande personligheten, som jag tycker att man borde ha som försäljare. Annars lär man ju knappast få några kunder, men jaja. Drog i alla fall där ifrån så fort vi kunde och nu håller vi på och städar huset. Jag har duschat och flängt runt som en liten blå för att få allt förberätta tills i eftermiddga. Vi ska nämligen ha lite gäster över och sen ska jag vidare till Borås och festa med mina kompisar. Jag hade tänkt locka håret, men det hinner jag nog inte med.

Ska fortsätta med alla bestyr nu. Är inte klar på långa vägar än. Kram


Fredag 090123

Hejhej! Blev inte riktigt som jag hade tänkt mig med fler inlägg idag :P Gick upp vid 06.00 idag, för skulle iväg med mamma, så innan det han jag inte skriva. Sen var vi borta tills klockan 10.00 ungefär och dumt nog gick det inte att mobilblogga under tiden (personalen på blogg.se har sagt att den tjänsten ligger nere för tillfället). Efter det har det bara varit full rulle med en massa bestyr hit och dit och snart bär det av igen. Jag ska till mina små kusiner och leka lite med dem. Har inte sätt dem sen jag åkte, så det känns verkligen som att jag borde göra det nu.

Ikväll blir det godis och läsk framför tv:n med familjen. Vi ska se på Let's Dance och bara ha det mysigt. Hur ser era fredagsplaner ut? Puss och kram!


Eftermiddagen

Ja, det blev inte att jag gjorde så mycket mer under eftermiddag. Jag tog en liten promenad, duschade och sen åkte jag iväg till Carro för att umgås lite med henne. Den tjejen får mig alltid att le och hon har alltid funnits där för mig, även om vi ibland glider isär lite från varandra. I henne känns det verkligen som att jag har en syster. Vi har känt varandra sen dagen hon föddes och jag hoppas verkligen att det är en vänskap som kommer finnas kvar livet ut.

Jag träffade även Josse när jag var hos Carro, för hon var redan där. Vi gick över till Carros mormor och åt semlor (så himla gott var det) och där pratade vi lite med henne och några till ur Carros familj. Efter det åkte jag hem och kollade lite på tv med mamma. Nu är det sängdags. Ses imorgon!
Love you, sis!

Torsdag 090122

Godeftermiddag får man väl lov att säga. Har haft en riktigt seg förmiddag som jag i stort sätt bara spenderat framför tv:n. Har inte orkat med att göra något annat, men sådana dagar är sköna att ha ibland också. Springer runt i pyjamas för jag fortfarande också, men det ska ändras på snart. Ska ut och ta en promenad och handla lite saker och sen ska jag fortsätta dagen med mer relaxing :P

Det blir nog bara en uppdatering till idag i och med att jag inte har så mycket för mig, men det kommer förhoppningsvis bli fler imorgon om jag hinner med. Hela morgondagen är fullspäckad med saker som måste göras, så vi får se hur det går med det. Ska i alla fall försöka skriva lite mer.

Klantiga lilla jag

Jaha, jag kom iväg alldeles för sent till simhallen, så jag missade hela träningen. Hade fått tiden lite (eller snarare ganska mycket) om bakfoten. Typiskt mig att ta så fel på tiden, men får se till att komma i tid nästa vecka istället. Ska även försöka åka iväg och börja simma själv på söndagar. Fattar inte varför man lägger en träning på en söndags morgon, men ja, det funkar hyffsat bra i alla fall. Ta en liten simtur "dagen efter" friskar faktiskt upp lite ;P Satt och pratade med Sandra i alla fall en stund, för tänkte att har jag tagit mig dit kan jag lika gärna stanna en stund. Vi pratade på om lite allt möjligt och sen drog jag mig hemåt igen.

Middagen stod färdig på bordet när jag kom in genom dörren, så det var bara för mig att sätta mig ner och äta. Det serverades köttfärslimpa, med potatis- och morotsskivor och stekt lök. Mums! Efter det tog jag en rad Marabou till efterrätt, medan jag kollade på Top Model med mamma. Jag har ju redan sett denna säsongen, men det är kul att se igen. Jag missade ju några avsnitt, så det tar jag igen nu.

Dags att göra sig iordning för sängen och bege sig till drömmarnas land. Godnatt och sov gott!

Simträning

"Pust"! Nu har jag dammsugat och dammat färdigt. Tog lite längre an planerat, så jag han inte klart innan morsan kom hem. Hade ju tänkt överraska henne med ett lite renare hus, men det gick alltså inte. Glad för det jag hade gjort var hon i alla fall, så det var ju skönt det ;P

Nu ska jag ta och dra iväg till simhallen en liten sväng. Jag ska ta och hjälpa till vid simsällskapets träning idag, så det ska bli kul. Jag kanske ska börja som simtränare igen? Tja, det återstår att se vad jag hittar på. Börja simma själv har jag i alla fall tänkt göra snart, så jag får lite motion. Blir alldeles för lat av att bara sitta still och innan jag åkte till USA sportade jag ju som en liten dåre. Fotboll tre-fyra dagar i veckan, simning två dagar plus skolan och extra jobb utöver det. Hade inte mycket tid över då och jag saknar det lite faktiskt, även om det stundtals kändes som att jag gjorde alldeles för mycket.

Nä fy, vad tiden rinner iväg. Måste kila nu. Kram på er!

Hej hej

Tillbaka från optikern igen. Min mormor körde ut mig dit, eftersom jag inte har någon bil. Kul att få träffa sin mormor lite, för det händer ju inte allt för ofta. Allt verkade hur som helst bra med mina ögon, synen hade inte försämrats i alla fall. Snarare förbättrats lite, så jag fick gå ner lite i styrka på linserna. Jag kollade även efter nya bågar och hittade några som jag gillade. Dock har jag inga planer på att springa runt med dem ute, utan de kommer mest användas de dagar jag bara går hemma. Hittade fyra olika par som jag gillade, men jag vet inte vilket par jag vill ha riktigt. Alla fyra är liksom fina på sitt sätt. Vilka tycker ni jag ska välja? 1, 2, 3 eller 4?

Nu ska jag ta och sätta igång och dammsuga. Har skjutit upp det hela dagen hittills, men får jag allt ta och sätta igång. Det måste vara gjort innan mamma kommer hem och det gör hon om ungefär en timme. Kram på er så länge!

En bra låt

Jag är väl egentligen inget stort fan av Agnes, men denna låten är i alla fall helt ok. Vad tycker ni?

Onsdag 090121

Godmorgon! Sitter just nu och äter frukost och ska snart ta och göra mig iordning och sätta igång med de jag måste få gjort idag. Jag ska bland annat ringa till kommunhuset och skriva upp mig på deras vikarielista. Jag ska även ta och dammsuga hela huset och damma mitt rum, samt åka till optikern och kolla upp mina ögon. Jag ska kontrollera om jag behöver starkare/svagare linser och även leta efter ett par nya bågar. De jag har gick sönder i USA och det är skönt att ha ett par som man kan sätta på sig om man bara går hemma och inte orkar sätta i linserna då. Jag fick glasögon när jag var blotta fyra år gammal, så jag är rätt van vid hela cirkusen runt det nu.

Vad ska ni hitta på idag? Skriv gärna en kommentar och berätta om hur eran onsdag ser ut.

Ps: Nu funkar filmen på min lille kissemiss här nedanför. Hade gjort lite fel med inställningarna bara när jag laddade upp den på youtube, men nu ska det funka ;P

Godnatt!

Ja, klockan börjar närma sig läggdags, men ett inlägg ska jag allt hinna med innan det är dags att bädda ner sig mellan lakanen. Eftermiddagen idag var väldigt seg och utdragen. Det hände inte så mycket och jag satt mest och lästa andras bloggar på internet. Tog i alla fall tjuren vid hornen så att säga och gjorde ett litet ryck med städningen som min moder bett mig göra. Jag känner mig extremt lat och omotiverad till allt just nu, men det kan nog bero på att mitt liv i stort sätt är ganska stilla stående för tillfället. I och med att jag inte har någon inkomst kan jag inte förhöja mitt humör med en shoppingrunda heller, så jag står mest och stampar på samma ställe känns det lite som.

Jag ska ta och ringa till kommunkontret här i Herrljunga imorgon och anmäla mig som timvikare på skolorna här i orten. Får se om det blir att jag får rycka in något där och då även tjäna en slant. Livet som arbetslös är verkligen ingeting jag rekomenderar, får nog faan känns livet ganska trist och meningslöst. Nu ska man ju inte se allting ur ett negativt perspektiv heller, utan det finns ju självklart bra saker med att bara gå hemma också. Jag har ju till exempel all tid i världen att bara följa alla mina favorit serier på tv och jag har ju kunnat komma till rätta här i Svealand relativt fort i och med att jag bara kunnat ta det lugnt. Jag har ju även kunnat fixa en himla massa saker som jag kanske inte annars hade hunnit med att göra.

Nä, usch och fy, nu kallar allt sängen på mig där bortifrån mitt rum (sitter i köket och skriver). Jag måste verkligen komma i säng tidigare än vad jag gjort hittills, för jag är alltid så himla trött på morgonen. Hörs imorgon!

Silver kan sitta på kommando

Här är filmen på min lille kissekatt Silver som jag lovade i föregående inlägg. Ja, han är en katt, men precis som rubriken lyder kan han sitta på kommando. Jag mutar honom dock med en liten skinkbit i klippet, men han kan göra kommandot även utan mutor. Det går dock inte riktigt lika bra så därför hade jag en liten godsak till hands ;P

Btw, jag vet att jag pratar jätte barnsligt när jag pratar med min katt, men det bara blir så. Kan tyvärr inte hjälpas :D

Arbetsförmedlingen

Hej igen! Nu har jag kommit hem från mitt besök hos arbetsförmedlingen. Vi diskuterade mina arbetslivserfarenheter samt vad jag skulle kunna tänka mig och jobba med och mina framtidsplaner. Vilka framtidsplaner? Det enda jag i stort sätt vet att jag vill göra är att resa lite till innan jag ger mig på någon tre eller fyra årig utbildning. Vill liksom inte börja studera och sen inse (efter att man slängt ut massa pengar och tid på det) att det var fel val. Nä, ska jag börja studera så ska jag allt vara helt säker på att det är det jag vill jobba med resten av livet.

Jobba ska jag i alla fall försöka börja göra, för utan jobb får jag ingen inkomst och då heller inget kapital till min resa. Sen vill jag även försöka införskaffa en ny bärbar dator, då den jag har inte funkar så bra längre samt att den inte har alla svenska tangenter (den är köpt i USA). Jag kan fortfarande skriva på svenska och allting, men alla tangenter finns inte och sen så är det ju inte åäö bilder på de knapparna heller till exempel. Vet ni någon bra och inte allt för dyr laptop som det är värt att ta en titt på?

Jaja, nu ska jag ut och kolla runt lite på arbetsförmedlingens hemsida. Om en liten stund kommer det komma upp ett klipp på min lille älskling, men just nu håller det på att laddas upp på youtube. Tjingeling!

Tisdag 090120

Godmorgon bloggen! Fy vad låg inspirationen är till att skriva för tillfället. Mitt liv just nu och min vardag är ganska händelselös och det blir för det mesta att jag bara sitter här hemma och inte gör något alls. Igår fick jag visserligen tummen ur och drog fram till arbetsförmedlingen, men det var stängt så jag fick snällt vända om igen. Tog vägen förbi simhallen och stannade där en stund och pratade med de som jobbar där och sen fortsatte jag hemåt. Väl hemma skickade jag in jobb ansökningar till bland annat Liseberg och jag öppnade även upp mitt Manpower konto igen. Får la se om detta ger något resultat. På kvällen åkte jag hem till Sissi och umgicks lite med henne. Hon var utomlands när jag kom hem så jag träffade aldrig henne i fredags, men nu har jag alltså fått gjort det. Vi har inte sett varandra sen jag drog till Staterna i augusti 2007, så det var riktigt kul att träffa henne igen.

Idag har jag i stort sätt precis gått upp. Läst igenom lite bloggar har jag hunnit med och snart ska jag in u duschen och köra igång dagen på riktigt. På dagens schema står det endast att jag ska in till Vårgårda idag och ta mig till arbetsförmedlingen där. I övrigt har jag ingenting inplanerat ännu, så det återstår att se vad mer jag hittar på. Kram

Lördag 090117

Hejhej Bloggen! Jag har inte orkat skriva tidigare idag, men jag kände att jag måste fått skrivit i alla fall något. Inte för att det är så himla kul att skriva bara för skrivandets skull när man ändå inte har något att berätta, men ändå.

Gårkvällen blev hur rolig som helst. Jag blev upphämtad av Alex vid strax efter 17.30 tiden och sen åkte vi till Ljung för att hämta upp Joel, Camilla och Sjölund. Sen fortsatte vi vidare hem till Matti i Borås. Där mötte vi även upp Sara, Jonatan, Linus och Adam. Det blev kramkalas och sen satt vi mest och pratade hela kvällen. Vi spelade lite "Guitar Hero" och vi åt hemmagjord kinamat. Åkte hem gjorde vi någon gång efter midnatt och sen var det sängen som gällde för min del. Åt visserligen en macka innan jag kröp till sängs för jag var så hungrig, men sen somnade jag som en stock.

(Fler bilder kommer upp på bilddagboken.se inom kort)

Idag vaknade jag klockan 11.00 av att min kära mor kom in och väckte mig. Hon tyckte inte att jag behövde sova längre. Har inte gjort så mycket idag. Städat mitt rum och fått packat upp alla mina väskor, så nu är den del av min garderob där man hänger kläderna helt full. Jag tror att jag bara skulle kunna få in ett eller två plagg till där nu :P Varit ute och kört bil har jag gjort en sväng också. Det gick hur bra som helst att växla manuellt, med tanke på att jag kört automat bil nu i över ett år.

Nu ska jag snart ta och köra iväg mina föräldrar till deras vänners hus. De ska prata, ha det trevligt och dricka lite vin, så jag ska vara chaufför åt med ikväll. Trevlig lördag allihop!

Veckans låt

Har egentligen inte lyssnat på så mycket musik denna veckan, men en låt som jag i alla fall hört ett par gånger de senaste dagarna är "I Miss You" med Miley Cyrus. Texten är så stark och så berörande att man inte kan gå oberörd förbi.
Close your eyes and listen!

Fredag 090116

Godmorgon! Nu är det fredag igen, min första fredag hemma i Sverige sen jag kom tillbaka. Den ska spenderas på ett lugnt, men effektivt sätt. Ni kanske undrar vad det inne bär? Jo, kort och gott att jag inte tänker stressa runt en massa, men ändå tänker få saker gjorda. Jag ska packa upp lite mer ur mina väskor, jag ska dammsuga lite i huset och jag ska tvätta lite ljustvätt. Bas saker egentligen som gör att huset inte förfaller och ser ut som ett bombnedslag (även fast mitt rum gör det ändå för tillfället).

I övrigt har jag inga större planer för dagen. Ska iväg till Borås senare i eftermiddag och träffa och umgås med mina kompisar och bara ha det trevligt. Får väl se vad det blir att vi hittar på. men det ska bli kul att bara få se dem igen. Vad ska ni hitta på denna fredag? Kram

God kväll!

God kväll! Nu är det snart dags att krypa ner i sängen för min del, men först ska jag allt sitta här en liten stund. Är alltså tillbaka från bowlingen och den gick inget vidare, men morsan säger att det inte gör så mycket då de bara bowlar för att ha kul och inte för att vinna.

Nä, nu ska jag ta och vara en liten nörd och sätta mig och spela the Sims 2 lite innan det är läggdags. Kissemissen ligger redan och nanar i min säng, så det är väl ett tecken på att klockan börjar bli mycket. Hörs imorgon!

God Natt & Dröm Sött!

Fått gjort lite

Hej igen! Nu tar jag en liten paus mellan allt rabalder här hemma. Jag har lyckats packa upp två utav sex väskor med lite hjälp av min mamma (jag är så fruktansvärt lat ibland att hon måste sitta brevid och tjata på mig att göra saker). Jag fick börja med att städa ur mina byrålådor och min garderob på gamla saker som jag lämnade kvar när jag åkte till USA (har fortfarande lite kvar att göra på det också, men det går framåt i alla fall). Efter det var det bara att sätta igång och lägga in saker i lådor och på hyllor och det ser ju i alla fall lite bättre ut nu än tidigare.

Nu ska jag snart åka iväg med min lilla mamsing och kolla när hon tävlings-bowlar. Får helt enkelt ta och fortsätta och packa upp imorgong. Tjingeling!

Promenad i lilla hålan

Hur är allt med er denna eftermiddag? Med mig är det bara fint, för jag har haft en lugn och skön dag. Har mest lallat runt lite och inte fått gjort så mycket vettigt egentligen, men det kommer det också.

Jag tog en riktigt skön dusch på förmiddagen och sen gav jag mig av mot folktandvården, för att boka en tid där då det är dags att kolla upp gaddarna igen. Fick tid i slutet på februari, så det är ju ett tag dit (tur att man bara är 20 så man inte betalar något för att gå till tandläkarn, för det går upp till 22 i Västra Götaland).

Efter det fortsatte jag till simhallen, för att hälsa på mina gamla arbetskamrater. Fick en mindre chock när jag såg de förändringar de hade gjort där, men jag har ju varit borta riktigt länge så det är ju inte så konstigt att saker och till förändras. Alla verkade i alla fall glada att se mig och de verkade som att de blev lite förvånade också. De hade nog inte räknat med att jag skulle dyka upp där ;P

Jag stannade där någon timme eller så och sen gick jag tillbaka hem igen. Just nu sitter jag bara här och gör inte så mycket. Ska snart ta tag i och packa upp alla mina tusen väskor (nä, riktigt så illa är det inte) och lägga in alla mina kläder där de hör hemma. Det kommer nog ta ett tag, för först ska garderoberna städas ur på gamla saker och sen ska det nya in. Det får ta sin lilla tid det där, för jag orkar inte stressa och för tillfället har jag ju all tid i världen också arbetslös som jag är.
If I just could turn back time!

Torsdag 090115

Godmorgon! Det blev aldrig något mer inlägg igår som ni antagligen märkte, men nu blir det i alla fall ett. Det blev att vi lämnade Stockholm lite efter 10.00, vilket var ungefär som planerat. Det tar cirka fyra och en halv timme med bil att köra från Stockholm till Herrljunga om man kör non-stop och trafiken flyter på bra. Vi har i och för sig som vana att alltid stanna någonstans och äta längs vägen, så det tar ju alltid lite extra tid för oss att komma hem då. Gårdagens matställe blev Max Hamburgar Restaurang och det var riktigt gott. Efter att bara ha haft tillgång till medelmåttiga McDonald's och Burger King burgare, var det otroligt gott med riktigt svenskt kött. Max vinner lätt överlägset över de andra två :P

Hur som helst så fortsatte vi efter det och min vana trogen så somnade jag där bak i bilen. Vet ej varför, men det är något jag nästan alltid gör under längre sträckor när jag inte är den som kör. Brorsan var redan hemma när vi anlände runt 15.30 tiden och strax efter det kom även min mamma hem från jobbet. Jag hälsade på lille kissen (som för övrigt inte var så liten) och sen hade jag en lugn eftermiddag och kväll här hemma.

Idag ska jag ta och börja packa upp alla mina väskor och försöka få undan så mycket som möjligt av det. Jag har i stort sätt precis vaknat, så än så länge går det mesta rätt segt. Jag har även tänkt ta en sväng förbi simhallen och hälsa på alla där, men det blir inte föräns efter lunch. Kram

Onsdag 090114

Godmorgon! Skriver bara lite kort nu, för har inte tid att skriva egentligen. Vi håller just nu på att göra oss iordning för att bege oss mot Västra Götaland och Herrljunga. Det ska bli så kul att få se mamma, pappa och bror igen samt alla mina kompisar som jag nu kommer kunna umgås med igen. Som jag har längtat efter den här dagen, men det är även en dag jag har fasat lite över. Det är ju först nu när jag kommer hem som jag verkligen kommer förstå viden av hur många som inte längre är kvar i orten som vi växte upp i. Många har flyttat utanför kommunen för vidare studier eller är ute och reser på annat håll. Några har som tur är stannat kvar och dem ser jag verkligen fram emot att få träffa.

Nu måste jag dra, så jag hinner packa ner alla mina saker och inte glömmer något. Tjing så länge, så hörs vi senare ikväll igen!

Lustigt

Jag satt och kollade igenom alla mina gamla texter jag hade på datorn och fann då den här texten med 25 knäppa lagar från USA. Tänkte bara visa er hur knäppa de är ibland, även fast det är ett land med bra sidor också!

Det är förbjudet att:


Spela kort med en indian i Arizona.
Köra 100 varv i sträck runt torget i Oxford, Mississippi.
Spela golf på gatorna i Albany.
Mata aporna med cigaretter eller whisky i New Jersey.
Fiska i pyjamas i Chicago.
För skilda kvinnor att i Florida hoppa fallskärm på en söndag.
Ta med sig ett lejon på bio i Baltimore.
Knuffa en älg ur ett flygplan i Alaska.
Dansa till en nationalsång i San Francisco.
Skrämma en häst i Pennsylvania.
Cykla i en pool i Kalifornien.
Ha oralsex i San Francisco.
Kyssa en gravid kvinna i Iowa i mer än fem minuter.
Spela trumpet för att locka någon in i en butik i Indian Wells, Kalifornien.
Jaga val i Utah.
Dricka öl ur en hink i St Louis.
Sova på ett kylskåp i Pittsburgh.
Bära getskägg i Boston.
Gå på händerna över en gata i Hartford Connecticut.
Svära på en minigolfbana i Long beach, Kalifornien.
Sova på en ostfabrik i South Dakota.
För två män i Longmeadow, Massachusetts, att bära ett badkar över stadens grönytor.
Flyga drake i Washington.
Äta samtidigt som man simmar i Ocean City.
Äta vattenmelon på en kyrkogård i Spartanburg.

Lite shopping

Jag gjorde lite shopping för ett tag sen, eller rättare sagt min sista dag inne i NYC. Söndagen efter att min familj hade åkt hem till Sverige igen åkte jag in till the City för att en sista gång strosa runt längs 5th & 7th Avenue. Jag gick i en massa affärer som jag aldrig tidigare varit inne på samt i en hel del gamla vanliga som jag varit trogen till under hela min tid i staterna. Köpte dock bara en enda sak den gången, i och med att jag hade köpt så mycket mer med familjen de senaste dagarna. Det kommer bilder på de grejerna också så fort jag får chansen att ta några, men tills dess får ni nöja er med det som jag köpte min sista dag i "the Big Apple" :P

Den här lite längre t-shirten (den slutar precis nedanför rumpan) köpte jag på "the MTV-store" på 7th Avenue. Den är bara så snygg på och kommer passa jätte bra ihop med ett par mörka tighta jeans eller svarta thights/leggins.

Vilken besvikelse

Ja, det är verkligen vad man kan kalla denna dagen. Först så hittar jag ingenting som jag vill ha inne i affärerna och sen jag försöker mobilblogga så funkar inte det. Jag längtar lätt tillbaka till alla affärer i USA med billiga priser och bra urval.

I övrig har det varit en bra dag idag. Jag hade jätte trevligt med min mormor, moster och morbror även om vi inte alltid kommer överens om saker och ting. Det är det som är det fina med min kära släkt. Vi kan vara hur oense om saker och ting som helst, men i slutänden blir vi alltid sams igen och glömmer bort allting.

Vad finns det mer att berätta om dagen? Jo, när vi kom tillbaka från köpcentret var jag så himla trött att jag somnade på soffan. Min moster sa till mig mer än en gång att inte somna, men inte lyckades jag hålla mig vaken för det. Skönt att ta en tupplur var det i alla fall och det var välbehövligt för att jag skulle kunna fortsätta dagen på bra humör. Jag blir alltid så himla grinig och lätt irriterad om jag är trött och då är det inget kul för någon att vara i min närhet.

Imorgon blir det bilfärd hem mot lilla sketna Herrljunga. Det tar ungefär fem timmar med bil plus att vi kommer stanna och äta någonstans längs vägen. Det ska bli kul att få se mamma och pappa igen och även få krama om min älskade lille kissemiss, som jag inte sett på så länge. Har verkligen saknat min lille bebis jätte mycket, så det ska bli så himla skönt att få se honom igen. Jag har hört att han har gått och blivit en riktig liten tjockis. Han var tjock redan innan jag åkte, men i och med att han är kastrerad har han tydligen lagt på sig yttligare lite mer vikt det senaste året. Det blir ju bara mer av honom att älska då och så länge han inte är farligt överviktig (vet inte vart gränser för det är på katter) så är det ingen fara anser inte jag. Djur ska ha lite hull och inte vara så smala att man kan tro att de inte får någon mat. Sen säger jag inte att de ska vara jätte överviktiga heller, utan de ska ligga någonstans mitt emellan är precis lagom.

En bra låt

Fick denna låten på hjärnan denna morgon, så kände bara för att lägga upp den.


Tisdag 090113

Godmorgon! Ja, detta kommer lite som en chock för mig också att jag redan har vaknat, men klockan är ju snart 08.00 och jag måste väl börja gå upp i normal svensk tid någon gång. Vaknade helt av mig själv idag, för alla andra låg fortfarande och sov när jag började trippa runt i lägenheten efter tecken på annat liv ;P Jag tror dock att jag råkade väcka min moster, för ett par ögonblick efter att jag hade smugit tillbaka till rummet där jag sover öppnade hon dörren och kikade in.

Idag blir det sista hela dagen i Stockholm också, för det pratas om att vi ska åka hem imorgon förmiddag. Detta innebär ju att jag måste passa på att få gjort lite shopping idag om jag hinner. Jag hittade en jätte snygg t-shirt på Vila när vi var ute igår och jag vill bara så himla gärna ha den. Jag hittar säkert något annat också, men jag måste tänka på att försöka spara lite pengar i alla fall i och med att jag nu är arbetslös. Usch, vad hemskt det ordet låter, men så är det. Jag ska sätta igång och skriva mitt CV och skicka in arbetsansökningar i början på nästa vecka, men jag känner att jag måste vänja mig vid att vara tillbaka lite mer först. Jag vill ju inte göra något halv-hjärtat och för tillfället känner jag att om jag skulle göra något sådant nu, så skulle jag bara slänga ihop något och hoppas på det bästa. Nä, bättre att det när jag verkligen orkar att få ett bra jobb gjort.

Nu ska jag lägga mig ner i sängen och bara lata mig lite, medan jag väntar på att alla andra ska vakna till liv. Ska försöka mobilblogga lite senare, om jag får igång den tjänsten. Igår när jag gjorde ett försök så kom aldrig inlägget fram, men skam den som ger sig. Då provar vi helt enkelt bara på nytt igen. Kram

Hej bloggen!

Nu är det snart dags för mig att gå och lägga mig, för fy vad trött jag är. Det här med tidsomställningar och flygresor utan sömn är inget roligt alls, men det är det lätt värt. Det är så skönt att vara tillbaka i Sverige, även fast jag självklart även saknar USA och min kära värdfamilj lite grand. Om man ska tro på andra au pairer som redan har varit hemma ett tag, så kommer inte den riktiga saknaden efter enkelheten i Amerika föräns efter en till två veckor. Alltså lagom till då man verkligen har insett att man faktiskt är hemma igen.

Kvällen har jag spenderat med en massa godis och Fanta Exotiska Frukter framför datorn. Jag har kollat på fredagens avsnitt av "Let's Dance" på internet och det verkar som att det kommer bli en mycket intressant säsong. Det är många roliga personligheter med och David Hellenius är lika kvick och rolig som alltid. Där emot hade jag ju totalt missat att Agneta Sjödin inte längre var den kvinnliga programledarhalvan av programet, utan att Jessica Almenäs nu står bredvid Hellenius sida och tydligen gör detta för andra säsongen i rad. Vad mycket man missar när man är borta så länge som jag har varit och ändå har jag försökt hänga med så gott det gått. Alla nyheter når ju dock inte aftonbladet.se eller expressen.se, så då blir ju det hela lite svårare.

Nog om det nu, för jag tänker faktiskt ta och byta om och ta på mig pyjamasen snart. Det är ju en dag imorgon också och ju snabbare jag ställer om till svensktid, desto snarare kan jag ta tag i mitt liv igen och komma igång med allt som jag måste göra. Det är jobbansökningar som ska skrivas, folk som ska pratas med och en himla massa annat, så jag kan starta upp mitt liv i Sverige igen. Det har ju i stort sätt legat i dvala i nästan ett och ett halvt år, så det är dags för det att vakna nu och börja rulla på igen. Got to go för alla bara klagar på att jag sitter här och skriver och att jag borde vara lite social. Kram på er alla!

Gammal musik

När satt och kollade på gamla låtar från 90-talet och man kände sig lätt nostalgisk när man såg låtar som "You Got (What I Want)" med systrarna Graaf, "Calcutta" med Doctor Bombay, "Baby, One More Time" med Britney Spears och många fler. Den låt som ändå (i alla fall idag) väckte flest minnen var Drömhus hitlåt från 1998. Vet ni vilken det är? "Stjänra på himmelen" såklart. Den spelades alltid på alla discon och alla var alltid så glada, dansade och sjöng med.

Minnen, minnen!

Måndag 090112

Godkväll! Det har varit en annorlunda dag idag, men jag är snart tillbaka på rätt köl igen och kommer då försöka uppdatera lite oftare. Ska även försöka få igång tjänsten för att mobilblogga, så jag kan börja göra det.

Hur som helst så vaknade jag vid 10.00, efter att min moster kommit in och väkt mig. Hon tyckte inte att jag skulle sova längre, utan skulle försöka ställa om mig till svensk tid istället. Långsamt med säkert gjorde jag mig iordning och efter lunchtid gav vi oss av ut för att inhandla lite saker som min moster och morbror ville ha (FYI så är de syskon och inte gifta). Jag fick mest köpt en massa olika svenskt godis som jag har saknat så sen jag åkte. Svenskt godis är så mycket bättre än amerikanskt, så det är något jag kommer njuta mycket av de kommande dagarna.

Nu är vi tillbaka i lägenheten och bara tar det lugnt. Ikväll blir det film för min del, men vilken är inte bestämt ännu. Det återstår att se. Kram

Inte världens bästa bild, men det är i alla fall planet från Malaysia Airlins som jag flög med hem.

Söndag 090111

Hej Bloggen! Kan ni gissa vart jag är nu?? Jag sitter i min mosters lägenhet i Stockholm, Sverige. Efter ett år och fem månader i USA är jag nu tillbaka på hemma mark. Planet jag åkte med till Sverige var en Boing 747-400, så det var en riktigt stor metallfågel. Det lustiga var att det var inte så många resenärer med på planet, så jag fick en hel tre-sits rad helt för mig själv (planet hade 3-4-3 platser per rad). Mycket bekvämt och bra tyckte jag, för på så vis kunde jag ju lägga mig ner och få lite sömn. Blev i och för sig inte så mycket sovande, men ändå.

Vaknade till vid 08.00 tiden (svensk tid) och började kolla på filmen "Beverly Hills Chihuahua". Landade på Arlanda gjorde vi strax efter 11.00 och där möttes jag upp av tre glada ansikten tillhörande min mormor, morbror och moster. Det blev kram-kalas och sen åkte vi hem till min mosters lägenhet. Vi tog en lite promenad till köpcentret som finns här och jag fick köpt en adapter, så jag kan använda min bärbara dator (med amerikansk stick-kontakt) här i Sverige.

Gick tillbaka till lägenheten och där har vi tillbringat större delen av eftermiddagen och jag tror att det är vad vi kommer göra resten av kvällen också. Jag är så trött att jag skulle kunna gå och lägga mig och sova nu på stört. Ska försöka hålla mig vaken en liten stund till, men längre än nödvändigt blir det inte. Jaja, nu ska jag ta och vara lite social med mina kära släktingar. Höres!

Lördag 090110

God eftermiddag/kväll på er! "Busy, busy bee" kan man verkligen kalla mig för idag, för oj så jag har sprungit omkring högt och låg, ja överallt. Vaknade vid 8am tiden och körde då genast igång med dagens alla bestyr. Eftersom jag knappt hade packat något fram tills idag var det detta som stod högst på min lista över saker att göra. Vi kan ju säga att jag hade kvar mer saker än jag trodde att jag hade, så alla mina tre väskor är fulla till bristningsgränsen. Lyckligtvis så när jag vägde väskorna hemma så kommer jag lätt klara vikt gränsen. Hoppas bara att flygplatsen vågar är inställda på samma vis och inte är känsligare.

Tvättade även sänglakanen i sängen och dammsugade hela rummet. Min värdmamma blev jätte förvånad att jag gjorde allt detta bara för att jag skulle åka hem, men det är väl klart att man lämnar ett städat rum efter sig eller har jag fel? Hur som helst så gick jag och min värdfamilj ut på lunch tillsammans som en liten sista måltid. Det var mysigt, men samtidigt väldigt sorgligt. Efter det var det dags att packa in mina fulla och tunga väskor i bilen och sen började vi åka mot flygplatsen. Ju närmare Newark Liberty International Airport vi kom desto starkare kunde jag känna en olustig känsla bygga upp inom mig och väl framme vid terminal B kände jag nästan för att spy. Jag mådde så dåligt för nu var det dags. Nerverna och upprymdheten som har byggts upp kom till sitt klimax och jag ville bara lägga benen på ryggen och fly därifrån. Kände helt ärligt för att hoppa in i bagaget och gömma mig där. Nu vill jag inte att ni ska missförstå mig. Självklart är jag helt överlycklig att jag ska få åka hem och jag kommer träffa alla mina nära och kära igen, men samtidigt känns det lite läskigt. USA har varit mitt hem nu i över ett års tid och Sverige som en gång var mitt hem och något familjärt är nu något läskigt och främmande. Sa i alla fall "hejdå" och "på återseende" till familjen och sen tog jag mitt pick och pack och gick in på terminalen.

Och det är där jag sitter nu. På golvet, på våning tre i terminal B. Inte vidare bekvämt, men man tager vad man haver som man säger :P Jag har inte fått checka-in mina väskor än, men om lite mer än timme så öppnar de och då ska jag springa dit och bli av med åbäkena. Nu har ni fått en liten update i alla fall. Nästa gång jag skriver är jag förhoppningsvis i min mosters lägenhet i Stockholm och njuter av att vara tillbaka i mitt födelseland. Ta hand om er tills dess. Kram

Mina avskedspresenter till familjen. De ser precis ut som dem; en mamma, en storasyster, en lillasyster och en katt :D

I'm gonna miss them so much!

Fredag 090109

Hej bloggen. Känner mig hemskt sleten idag och det beror på att jag bara sov ett par timmar under natten. Jag gick och la mig redan vid 10.30pm för jag hade tänkt komma i säng i någorlunda bra tid, men inte kunde jag somna. Jag låg och vred och vände på mig så till slut satte jag på tv:n och kollade lite på den. Gick dock inget bra så den stängdes av ganska snabbt igen. Gav det ett nytt försök att somna, men inte funkade det bättre denna gången. Det sista jag minns att jag tittade på klockan stod den på 2.13am och sen lyckades jag äntligen somna. Dessvärre blev inte sömnen så långvarig, då jag vaknade redan vid 6am igen och sen inte kunde somna om mera.  Inte ens fyra hela timmars sömn och det ska jag klara mig på hela dagen. Usch och fy för att man ska ha nätter som denna.

Jaja, jag är i alla fall på gott humör idag, även fast jag är trött vilket chockar mig lite. Vanligtvis när jag inte fått tillräckligt med sömn blir jag alltid lite grinig under dagen, men so far so good ;P Får väl helt enkelt försöka se till att ta en tidig sängkväll ikväll, även fast jag skulle gissa på att jag inte kommer kunna sova kommande natt heller. Jag har helt enkelt för mycket resfeber och sprall i bena för att ligga still som ett kolli. Väskorna är inte ens färdig packade och jag har fortfarande tvätt kvar att göra, men allt detta ska hinns med under dagen idag och morgondagen. Får väl se hur det går med det ;P

Sverigebesök del 3 - Nyår

Här kommer nu inlägget med bilder från nyåret 2008-2009. Större delen av dagen spenderades på hotellet. Jag och Carro åkte visserligen iväg till IKEA en lite sväng, men i övrigt stannade vi alla sju på hotellet. Runt 4pm tiden började vi göra oss iordning för kvällen och sen åkte vi in till NYC för att äta nyårsmiddag på en restaurang (förbokad i förtid så klart, då nyår är väldigt speciellt i USA och har man inte bokat innan får man inget bord). Restaurangen hette "Ciro Trattoria" och det serverades förrätt, varmrätt och efterrätt sam två timmars öppen bar (man får dricka så mycket man vill helt gratis i två timmar) plus party-hattar och "tutor".

Carros mor och far samt mina föräldrar var på glatt humör.

Så var även min bror och Carro.

Under kvällen gång och efter x-antal icke existerande drinkar började det "spåra ur" och bi betedde oss lite knasigt ;D

Ehm, som sagt :P

Bjuder på en mindre lyckad bild på mig själv från då vi fånade oss som bäst.

Kvällen och tolvslaget avslutades/firades i hotellet lobby, då vi ansåg att det var alldeles på tok för kallt att stå utomhus inne i NYC och fira in det nya året. Det gick precis lika bra att vara på hotellet, för i slut ändå så är det viktigaste att man är med människor man bryr sig om och som bryr sig om en. Ja, jag får la ta och önska alla ett gott nytt år nu, för det har jag ju inte gjort ännu. Hoppas ni hade ett lika lyckat nyårsfirande som jag hade och att ni får ett bra år 2009. Kram♥

Sverigebesök del 2

Här kommer fortsättningen på min resumé från när mina föräldrar, min bror och Carro med familj var här.

Vi såg en rosa hummer-limo.

Gick förbi Empire State Building igen, som för tillfället hade bytt namn till Empire State ReBuilding ;P

Lite bilder från hotellet i Newark som vi bodde på (även bilderna nedan är från hotellet).


Detta var vad vi hade som utsikt från rummet.

Fin solnedgång vid flygplatsen.

Nu har jag visserligen hoppat över bilderna från nyår, men de kommer i ett eget inlägg som kommer upp lite senare idag. Kram på er så länge!

Torsdag 090108

Godmorgon! Torsdag idag och bara denna dagen och en dag tills kvar tills helgen är här. Det hurrar vi för tycker jag ;P Hur som helst så innebär det också att det bara är två dagar kvar tills jag sätter mig på planet och flyger hem. Det känns fortfarande väldigt overkligt, men samtidigt så otroligt efterlängtat så jag inte ens beskriva det med ord.

Igår efter att jag hade slutat jobba vid 9.40pm åkte jag snabbt och köpte lite glass och sen åkte jag hem till Tina och umgicks lite med henne. Vi pratade om lite allt möjligt fram tills klockan blev strax efter 10pm och sen var det dags att säga "hejdå". Vi kramade om varandra och nu har jag då alltså sagt "adjö" till ännu en person här borta. Usch, vad jag tycker illa om att behöva ta "farväl" av folk jag bryr mig om, men får väl tänka positivt och hoppas på att vi ses någon annan gång.

Har inte gjort så mycket än idag. Vaknade upp och var jätte trött efter alldeles för få timmars sömn, men det var bara att bita ihop och gå upp ur sängen i alla fall. Körde iväg ungarna till skolan som vanligt och sen har jag tvättat en maskin med lakan och kläder. Ska ta och starta en till och hänga upp tvätten som redan är klar. Jag ska försöka komma iväg till banken en sväng idag också och stänga ner mitt amerikanska bankkonto, så jag kommer ha fullt upp även idag.

Nu ska jag ta och fortsätta med allt mitt springande hit och dit. Ha det bra. Kram

Sverigebesök del 1

Egentligen är klockan alldeles för mycket och jag borde egentligen sova, men jag är inte speciellt trött för tillfället så tänkte passa på att berätta om när min familj och Carro var här och hälsade på innan det blir en allt för avlägsen historia.

Vi var inne i NYC nästan varje dag och varje gång provade vi en ny restaurang. Här äter vi lunch på Hard Rock Café.

Vi kollade på de fina juldekorationerna som fanns runt om på hela Manhattan.

Det blev mycket promenerande, men vi åkte även tunnelbanan en dag.

Det blev en massa sightseeing och vi såg bland annat Frihetsgudinnan.

Utsikten från toppen av Rockerfeller Center tornet.

Carro och min knasiga lillebror verkade i alla fall roa sig på sitt egna lilla vis ;P

Nä, nu börjar jag faktiskt bli lite trött, så jag lägger upp fler bilder en annan dag. Tills dess får ni hålla till godo med dessa godbitar ;P Kram

Mumsigt recept

Hej igen. Precis som utlovat kommer nu receptet på honungs och senaps marinerad kyckling med potatisklyftor och ärtor. Receptet är för 4 personer och tar sammanlagt runt 1 timme och 15 minuter att tillaga (20 minuters marinering samt 15 minuters förberedelser av de andra ingredienser).

Ingredienser:
3 matskedar honung
3 matskedar stark senap
2 matskedar matolja
2 lime frukter, en som du pressar ur juicen ur och en som du skar itu till åtta skivor (valfritt)
8 skin lösa kycklinglår (med benet kvar i)
2 stora bakpotatisar
3 matskedar olivolja
Salt och peppar

Såhär gör du (receptet är översatt från engelska):
1. I en återförslutningsbar plastpåse kombinerar du honung, senap och olja (här har du även i limejuicen om du känner för det). Lägg till kycklingen och låt den marineras i rumstemperatur under cirka 20 minuter.
2. Undertiden tar du en stor kastrull och kombinerar potatisen och tillräckligt saltat vatten för att täcka dem och kocka dem sen i ungefär 15 - 20 minuter. Häll av vattnet och låt dem svalna lätt. Skär potatisen på längden till 2.5 centimeter tjocka skivor (om du känner dig lite lat kan du alltid köpa färdiga frysta potatisklyftor). Flytta över potatisen till en skål och "kasta" försiktigt runt dem i olivoljan; krydda med salt och peppar.
3. Starta upp en grill till mellan medium - varm temperatur. Lägg på kycklingen och potatisen, täck över grillen och grilla i 10 minter på vardera sida.
4. Servera kycklingen med potatisen och limeskivorna. Färdigt att avnjutas.

Jag väljer alltid själv att inte ha med limen över huvudtaget, då jag inte är något stort fan av denna frukt. Jag lägger istället alltid till en valfri grönsak som för det mesta finns att köpa färdigkokta och frysta, som man bara behöver värma upp. Hoppas att receptet inte blev allt för rörigt och smaklig måltid!

Onsdag 090107

God kväll kära läsare! Jag ber om ursäkt för ett såpass sent första inlägg idag, men jag har verkligen sprungit runt som en tok idag. Återkommer till det senare, men först ska jag berätta om kvällen igår.

Som sagt hade jag planer på att möta mina svenska tjejer mellan någon gång mellan 7pm - 8.30pm. Tina kunde dessvärre inte följa med, men jag, Elli och Josse drog i alla fall till Starbucks vid "the Groove". Vi satt där och konverserade och hade det trevligt till klockan 9pm då stället stängde. Väldigt tidigt för ett fik att stänga kan tyckas, men så var det i alla fall. Vi stod utanför och fortsatte prata en stund, men sen blev det helt enkelt för kallt så vi kramade om varandra och sa hejdå. Sista gången jag ser dem här i Staterna antagligen, men vi kanske ses hemma i Svearike någon gång i framtiden ;P

Idag vaknade jag vid 6.50am och var så himla trött att jag nästan somnade om så fort jag hade stängt av väckarklockan. Lyckades som tur var dra mig ur sängen och få iväg ungarna till skolan i tid. Efter det har det varit full rulle hela dagen. På förmiddagen han jag med att ta katten till vetrinären (igen) och även inhandla lite ingredienser till kvällen middag. Sen åkte jag iväg till mallet för att en sista gång strosa runt där och kolla in utbudet. Tyvärr hade de ingenting som intresserade mig denna gången vilket i och för sig är bra, men lite trist. Hittade i alla fall avskedspresenterna till familjen, så nu är det gjort och jag behöver inte oroa mig över det mer. Yes! Åkte och hämtade upp ungarna från skolan och en timme senare körde jag iväg dem till hebreskolan (där de fortfarande är).

Nu håller jag på och gör iordning middagen som består av honungs och senaps marinerad kyckling och potatisklyftor samt ärtor. Ska ta och lägga in receptet till detta lite senare ikväll när jag har slutat jobba, för nu måste jag dra. Ha det nu bäst och tack för alla fina kommentarer. Kram♥

Tisdag 090106

Godmorgon! Jag har inte gjort så mycket hittills denna morgon. Fått gjort dagens städning, ätit frukost och pratat lite med min mamma över msn är ungefär var jag haft för mig. Jag ska snart ta och se söndagens avsnitt av "Desperate Housewives" ("DH") på internet och sen ska jag fixa lite med mina väskor inför lördagens hemresa. Det känns som att jag snart kommer hopppa tio meter upp i luften, så lycklig och exalterad är jag.

Senare ikväll blir det kanske en sista fika med mina svenska tjejer här i Monmouth County, men ingenting är bestämt ännu. Jag håller tummarna för att det blir som planerat och att jag kommer få se dem alla en sista gång innan jag åker. Kommer känns tråkigt att åka utan att ha sagt "hejdå" liksom. Nä, nu måste jag börja titta på "DH" om jag ska hinna med det samt allt annat som måste göras. Kram


Bara fyra dagar kvar tills jag sätter mig på flyget :D

Måndag 090105

Hej Bloggen! Nu har det gått mer än en vecka sen jag skrev, vilket inte alls känns bra. Tyvärr hade jag inte tillgång till internet så mycket på hotellet och de få tillfällen jag hade det blev det att jag satt och pratade med mina vänner över msn.

Jag ber verkligen tusen gånger om om ursäkt för den dåliga uppdateringen och jag lovar att jag kommer berätta om allt jag haft för mig den senaste veckan. Dock inte i detta inlägg, då jag inte har så mycket tid att skriva nu samt att jag inte flyttat över alla bilder från kameran ännu. Den som väntar på något gott brukar man ju säga ;P

Avslöjar i alla fall redan nu att jag kommer berätta om tiden med min familj i bilder, så håll utkik. Got to go! Kram♥

RSS 2.0