"Hejdå" är ett svårt ord

Nä, fy på mig vad länge det är sen jag skrev sist.. Det har dock sin enkla förklaring i att jag har varit lite nere ett par dagar nu i och med att Tina åkte hem.. Själva arbetsveckan i sig var helt okej och det var väl först på torsdagskvällen som det verkligen började gå lätt utför.. Efter jobbet mötte jag nämligen upp Fair Haven-Tina och Red Bank-Tina på Monmouth Mall för spendera Fair Haven-Tinas sista kväll i USA med henne.. Gick först runt och kollade i lite affärer innan vi bestämde oss för att se om de visade någon bra film på bio som vi ville se.. Vi såg snabbt att de hade premiär visningen av "High School Musical 3"-filmen 12.01am (en minut efter midnatt), så vi alla tre ringde våra värdföräldrar för att kolla om vi fick vara ute så sent och se på filmen.. Red Bank-Tina och jag fick klartecken av våra värdföräldrar, men Fair Haven-Tina fick inte tag på sina.. Slutade med att vi åkte in till Red Bank och träffade Elli och Josse på "Broadway Diner" och satt där och snackade till strax innan 12am..

På fredagen efter att jag hade kört barnen till skolan, satte jag igång och gjorde mina sysslor så fort jag bara kunde.. När jag var klar med det åkte jag hem till Fair Haven-Tina för att säga "hejdå" till henne.. Ni ska veta att det inte är lätt att säga "hejdå" till sina vänner här.. Alla de svenska au pairerna man möter här, blir det närmaste man har hemifrån.. Det är mycket tack vare dem som det är så mycket lättare att vara här borta, för de gör att det inte känns som att man är så långt bort även fast man är det.. I alla fall så föll det ett par tårar ner för min kind när det var dags att krama om Tina för sista gången.. Varken Ellis, Tinas eller mina ögon var torra där när vi vinkade till varandra.. På kvällen då jag hade slutat jobba åkte jag hur som helst hem till Red Bank-Tina och hämtade upp henne.. Vi åkte till Monmouth Mall och gick och kollade på "HSM3" och den filmen var lika bra som de tidigare två.. Vet inte riktigt vad klockan hann bli när filmen var slut, men sent var det i alla fall, så jag körde hem Tina till sig och fortsatte själv hem till mig och gick och la mig och sov..

I lördags sov jag ut riktigt ordentligt och vaknade inte föräns vid 11.30am.. Tog det mest lugnt under resten av förmiddagen, tog en dusch och sen vid 3pm åkte jag hem till Tina och hämtade henne.. Styrde bilen mot mallet igen och gick runt där och tittade i affärer och sen åkte vi till godisaffären i Red Bank och köpte med oss lite gott innan vi fortsatte hem till Tina för att kolla på film hos henne.. Blev att vi bara tog det lugnt hemma hos henne under kvällen.. Umgicks lite med hennes värdföräldrar och satt lite på hennes rum och bara pratade.. Åkte hem till mig runt midnatt och kollade lite på tv, innan jag till slut kröp till sängs..

Söndagen spenderades här hemma.. Gick runt i pyjamasen hela dagen och låg bara i min säng och kollade på tv och fixade med datorn.. Helt galet jag vet, men jag orkade inte göra så mycket annat.. Kände för att ha en riktig latdag efter tre sena kvällar på rad, så då blev det så.. Tog inte på mig riktigt kläder föräns runt 6pm tiden (då jag bytte om till mjukisbyxor och den största långtröjan jag har), bara för att ungarna kom hem och min värdmamma hade bett mig jobba lite på kvällen då hon var borta.. Tidigt i säng blev det i alla fall för min del..

De två senaste dagarna har det inte hänt mycket.. Vardag igen och det innebär ju jobb som vanligt.. Vart en riktigt ruggig dag idag, på grund av att det regnat och varit kallt hela dagen.. Tydligen föll det lite snö i vissa delar av New Jersey, men inte här.. Här var det mest regn lite lätt blandat med slaskiga snöflingor.. Ingen värme har jag i bilen jag kör heller, för jag tror fläkten har pajat eller nåt.. Någon värme kommer inte och jag kan inte höra någon fläkt snurra runt, så min okvalificerade gissning är i alla fall att det har att göra med fläkten.. Får se om det går att fixa, annars kommer det vara em mycket kall Sara som hämtar ungarna från skolan på eftermiddagarna.. Uscha, det vill jag inte :/

Bilder från Fair Haven-Tinas sista dagar i USA..

Miss you so much already.. (På bilden från vänster: Red Bank-Tina, Fair Haven-Tina och Elli)

XOXO Sara

Wonderfull girly music ;P

Vet inte hur det kommer sig, men av någon anledning har jag gått och kärat ner mig i massa gamla godingar till låtar.. Lyssnar till exempel väldigt mycket för tillfället på "You Raise Me Up" av Westlife, "Hey Now (Girls Just Want To Have Fun) av Cyndi Lauper och "9 To 5" av Dolly Parton, bland flera.. Helt enkelt massa lulliga och gulliga kärleks låtar.. Har nämligen hittat en skiva som heter "Girls Night In" och oj, vad den är bra.. De låtarna som är med på den skivan är helt klart de bästa av de bästa när det kommer till förfest med vänninorna eller om man bara har en myskväll med tjejgänget.. Längtar så himla mycket tillbaka till då alla vi goa "girls" hade våra trevliga kvällar tillsammans.. Synd bara att det är så himla länge sen (typ fyra år eller nåt i den stilen).. Den sista innan jag åkte var ju alltid med killarna, vilket självklart var trevligt också, men hade varit kul att bara ha haft en kväll med tjejerna också.. Jaja, får la se till att fixa det när jag kommer hem ;D



(I've Had) The Time Of My Life av Bill Medley och Jennifer Warnes..

Enjoy!!

Händelserik?! Inte!!

Finns inte mycket att berätta om helgen.. Den har varit ganska händelselös och lugn, men samtidigt bra.. Har spenderat dagarna här hemma på mitt rum, framför tv:n och datorn och ärligt talat inte gått utanför huset mer än jag behövt (vilket varit väldigt lite).. Var visserligen hemma hos Marta en sväng på kvällen igår och kollade på film tillsammans med henne och Noemi.. Utöver det har jag typ inte gjort något.. Sovit en hel del, pratat med en massa folk över msn och kollat på massa filmer.. Som sagt, inget extremt spännande.. Har haft ganska många såna helger det senaste, men efter en hel vecka med jobbiga ungar orkar man inte göra mycket annat.. Ganska bra att jag inte gör så mycket, eftersom nästan det enda man gör när man hänger med de andra au pairerna är att shoppa, shoppa och shoppa lite till och jag vill spara så mycket pengar som jag kan tills jag får besök.. Har även ett par saker jag vill införskaffa till mig själv innan jag åker hem, så då får jag ju se till att spara varje cent jag kan.. Lite kul tänker jag allt ha medan jag sparar så en del pengar kommer gå till diverse saker jag känner för att göra, men det mesta ska i alla fall sparas..

Jaja, nog pratat om det.. Nu ska jag ta och titta på "Desperate Housewives" och sen eventuellt även "Brothers & Sisters", men det återstår att se.. Är inte jätte trött just nu, men måste ju orka upp imorgon också..

See ya!!

Ungarnas meny

Okej, jag säger bara en sak.. Mina värdbarn äter en enformig diet och det är så himla tråkigt att man varje vecka äter samma mat om och om igen.. En typisk lunch för dem (här i Staterna måste alla barn ta med sig sin egen skollunch till skolan) ser ut ungefär såhär:
 - En smörgås med antingen ost eller jordnötssmör
 - En frukt eller grönsak
 - En termos med vatten
 - Sen får de alltid välja en extra grej i form av kex, mandlar, ost, yoghurt eller en liten påse popcorn

Till middag varvar vi alltid runt på fem rätter, med vissa undantag.. Dessa olika alternativ är:
 - Senap/honungs marinerade kyckling med potatisklyftor
 - Krispig parmesan täckt kycklingbröst med ris
 - Kalkonköttbullar med pasta
 - Sallad plock (alla för mixa sin egen sallad)
 - Pasta med tomatsås

Ibland händer det att några av ovanstående byts ut mot en pizza, wokade grönsaker eller olika pastarätter.. Från vad jag har hört så ska barn ha en bred och varierad kost och hur min värdmamma får inte det uttrycket i detta förstår jag mig inte på alls.. Sen så har jag inte direkt fått uppfattningen att amerikaner är de mest hälsosamma, men när min värdmamma går runt och säger att hon vill att barnen ska äta nyttigt och allt så hänger jag inte riktigt med.. Jaja, det är hennes val och jag lag den mat jag blir tillsagd att fixa iordning.. Inte mitt beslut som sagt..

Somethings just doesn't make sense?!

Kolla vem som är bakom dig

Oops.. Nu har det ju faktiskt gått ett par dagar sen jag skrev sist, men det är rätt lugnt med tanke på att det inte hänt så mycket utöver det vanliga i alla fall.. Ett par saker som är värda att nämna finns dock och vissa av dem är roligare än andra om man säger så.. Men en sak i taget nu, så ska jag försöka och få ner alla smaskiga detaljer ;P

Det första jag tänkte ta och skriva av mig lite om är från i söndags.. Jag tänkte inte så mycket på det då för det var inte så farligt utan det var värre på måndagen, men det var på söndags eftermiddagen började.. Efter att jag hade käkat middag på McDonald's kände jag en lätt smärta i de bakre tänderna på vänster sida.. Som sagt så tänkte jag inte så mycket på det och gick och la mig och allt som vanligt.. Vaknade flera gånger under natten och på måndags morgonen sen gjorde så ont att jag inte ville röra på mig.. Självklart var jag tvungen att gå upp och få iväg ungarna till skolan i alla fall, medan smärtan rent ut sagt övergick till rena helvetes värken.. Hela käken gjorde ont och jag klarade inte av att äta något förutom en liten yoghurt.. Enda anledningen till att den gick ner var för att den var flytande.. Hade i och för sig ingen större aptit, men mat måste man ju ha.. Kunde inte komma underfund med varför det gjorde så ont, men på kvällen tog jag i alla fall två alvedon och gick sen och la mig i hopp om att smärtan skulle vara borta tills nästa dag.. Kunde inte varit mer fel.. Vaknade åter igen flera gånger under natten, på grund av att alvedonen hade avtagit och fick sen gå runt med samma pina även på tisdagen.. Berättade det hela för mamma och hon informerade mig att det kunde vara tandköttsinflammation, för tydligen är detta vädligt vanligt när ens visdoms tänder rör på sig.. Hon gav mig order att införskaffa munvatten, så lydig som jag är när det kommer till lilla mamma gjorde jag detta.. De senaste två dagarna har jag "knarkat" alvedon varje natt för att kunna få åtminstone lite sömn (går dock hela dagarna utan för vill ju inte bli beroende eller nåt ;P).. Jag vaknar fortfarande ett par gånger under natten och smärtan finns fortfarande kvar, men den har i alla fall lättat lite.. Den har dock förflyttat sig en aning och befinner sig nu till viss del i halsen på mig, men jag hoppas att det hela kommer fortsätta åt rätt håll och att värken snart bara kommer vara ett minne blott.. Håller i alla fall tummarna för det :/

En annan sak som jag varit med om denna veckan var i måndags kväll, men jag ska börja från början.. Efter att jag hade jobbat färdigt åkte jag hem till Tina och umgicks lite med henne.. Vi pratade en hel del om det faktum att hon snart åker hem.. Hon har varit här i USA i fem månader, men känner att hela au pair-grejen inte riktigt är för henne så hon har bestämt sig för att åka hem.. Hur som helst så var jag hemma hos henne fram tills klockan var 9.30pm ungefär och sen kände jag att det var dags att dra mig hemåt igen.. På vägen hem ser jag helt plötsligt att en massa röda ljus börjar blinka i bakspegeln.. Först blir jag chockad och vet inte om polisen som nu fanns bakom mig ville förbi eller om han ville att jag skulle stanna till vid sidan, men kände att det var bäst att stanna vid vägkanten i alla fall.. Självklart tar då snuten och stoppar sin bil precis bakom min.. Jag grips av lätt panik och tårarna börjar rinna, för jag kunde inte fatta vad jag hade gjort för fel.. Efter vad som kändes som en evighet kom lille polismannen till slut fram till min bil och bad mig veva ner rutan.. Det som hände sen hände så snabbt att jag knappt han fatta det.. Jag trodde han typ skulle börja läxa upp mig eller nåt, men istället ber han lugnt om mitt körkort och bilens registreringspapper, ställer några frågor och sen avslutar han det hela med: "Ok, have a nice night and drive safely".. Först tog det ett tag innan jag lyckades samla mig efteråt och kunde köra vidare, men tog mig samman och fortsatte sen mycket laglydigt min färd hem.. Det hela var så skumt, men nu har jag i alla fall fått uppleva hur det är att bli stannad av polisen i USA ;P

Tänkte bara ta och berätta en sista sak innan jag avslutar detta inlägg.. Det är visserligen inget som har hänt denna veckan, men det är något som jag hoppas kommer ske snart.. Saknar nämligen min älskling Jeanette så himla mycket och har inte sett henne sen vi var på "Six Flags Hurrican Harbor", vilket är jätte tråkigt.. Med tanke på att det inte är jätte lång tid kvar tills jag åker hem och Jeanette kommer besöka Sverige under den tiden mina föräldrar kommer hit, så försöker vi så gått det går planera in att ses innan dess.. Detta är knepigare än vad det låter i och med att vi bor cirka två timmar ifrån varandra.. Var mycket bättre förut när vi sågs nästan varje helg och det bara var 40 minuters bilväg mellan oss.. Jag kan inte ens beskriva hur mycket den människan betyder för mig och hur mycket jag älskar henne (alltså få inga ideer nu, jag menar att jag älskar henne som en vän).. Hon fanns där för mig när jag hade det som svårast och även fast hon nu bor en bra bit bort, finns hon alltid där när man vill prata.. Hon finns där när man är glad och bara vill skratta åt allt och hon finns där när man är ledsen och inte kan hålla tårarna tillbaka.. Gumman, vi får bane mig ta och ses snart.. Känns otroligt tomt att inte ha sett dig på så länge nu..

Love life, Sara

Helgens inköp

Blev som vanligt lite shopping i helgen.. Köpte dessa skorna från "Journeys":


Samt de här två hårbanden och detta skärpet från "Forver 21":



Love it!!

Halloween is coming to town

Denhär helgen var verkligen över lika fort som den började, eller det är i alla fall så det känns.. Ibland önskar jag verkligen att helgerna kunde vara lite längre, men sånt är livet.. Man vill ju alltid ha det man inte kan få ;) En bra helg har det varit i alla fall och det är ju alltid positivt, med tanke på att inte alla helger är lika bra..

I fredags efter att jag hade släppt av ungarna på gymnastiken var jag färdig med jobb för denhär veckan, eftersom de skulle tills sin pappa över helgen.. Då åkte jag hem och ringde runt lite för att se vad alla hade för sig.. Slutade med att jag åkte hem till Tina och hade middag hemma hos henne, tillsammans med hennes värdfamilj samt Lena.. Efter det ringde vi Josefin (svensk au pair som bor i Rumson) och kollade om hon var klar så kunde komma och hämta henne.. Ringde även till en ny svenska och hörde om hon ville hänga på också.. Hon bor i Red Bank och har bara inte ens varit i USA i en vecka.. Hon flög hit i måndags och var då de första tre dagarna på "orientation" i NYC och sen kom hon till Red Bank i torsdags.. Riktigt ny tjej alltså, så vi visade henne runt lite och bara välkomnade henne hit typ.. Åkte till Starbucks vid "the Groove" och satt där en stund och efter det åkte vi ner till stranden en stund och gick på "boardwalken".. Vid 11.30pm var jag hemma igen och då gick jag och la mig och sten somna..

För lördagen hade jag redan bestämt planer med Marta och Noemi (två brasilianska au pairer), så gick upp vid 9.30am och gjorde mig iordning och sen kom de och hämta upp mig.. I bilen hade de även med sig Noemis minsta värdbarn.. Detta på grund av att Noemis värdfamiljs hus brann ner (eller tja, det brann i källaren, så den är förstörd och de får inte vistas i huset mera) och hennes värdföräldrar var på jakt efter ett nytt hus och inte orkade ha med sig den lilla.. Vi åkte till två olika affärer som sålde "Halloween"-kostymer.. Den ena låg i Red Bank och den andra låg vid mallet.. Tittade runt lite och provade lite olika kostymer och sen hittade jag den utstyrsel som jag ska ha på mig på "halloween".. Vad det blir tänker jag inte avslöja än, utan det får ni se vid ett senare tillfälle.. När vi var färdiga på mallet åkte till en brasiliansk restaurang och åt lunch och efter det släppte de av mig här hemma.. Sen ringde Tina och undrade om jag ville hitta på något på kvällen och det tackar man ju inte nej till.. Strax efter 7pm kom hon, Lena och nya Tina och hämtade upp mig och vi åkte till mallet för att se vilka filmer de visade.. Vi hittade ingen bra, så det blev att vi gick runt lite och kollade i affärer istället.. Åkte till "Blockbusters" och hyrde en film och sen vidare hem till mig.. Käkade godis, glass och chips medan vi kollade på filmen, som verkligen inte var något bra alls.. Somnade inte föräns vid 2am, även fast de andra hade åkte hem långt innan det..

Idag tog jag det mest lugnt och sov ut, vilket var skönt och välbehövligt.. Pratade med mamma på msn och lite andra människor.. Kollat en hel del på tv idag samt suttit framför datorn har jag också gjort.. Såg filmen "Juno" idag och den var riktigt bra.. Efter att barnen hade kommit hem igen drog jag till McDonald's och åt middag och åkte även till "Marshall's" och kollade utbudet i affären.. Åkte hem igen och nu sitter jag och väntar på "Desperate Housewives" och "Brothers and Sisters" och sen blir det sängen..

Natti natti!!

Up and down and up again

Mitt humör åker verkligen berg-och-dalbana i stort sätt varje dag just nu.. Ena dagen börjar bra med att jag känner mig utvilad och redo att ta mig an vad som helst, men sen så händer det alltid något som tar ner mig på jorden igen och dagen känns förstörd, tills nästa rus kommer och jag blir på bra humör igen för att något roligt eller bra har hänt.. Sen är det även dagar som börjar dåligt och sen går mitt humör upp och ner, upp och ner.. Det som alla dagar dock har gemensamt är att de väldigt sällan slutar med att jag är på bra humör.. På kvällen när jag går och lägger mig har jag nästan alltid samma sinnestämning: trött, uttråkad och allmänt deprimerad..

Nog om det nu, för jag tänkte ta och berätta lite om vad jag haft för mig igår och idag.. Gårdagen började som vanligt, så finns inte mycket att rapportera om det.. Tog det mest lugnt här hemma medan töserna var i skolan.. Körde lite snabbt till mataffären för att köpa nytt shampoo, balsam och tvål, för de har jag bara väldigt lite kvar av.. Inhandlade även några saker som min värdmamma bett mig köpa hem.. På eftermiddag/kvällen hade ungarna middag med sin pappa.. De brukade ha det på torsdagar förut, men det slutade de upp med runt samma tid som skolan startade nu i höst.. Som tur är för mig har det nu återgått till det normala och jag får åter igen min lediga kväll mitt i veckan, dock med skillnaden att det är en annan dag i veckan nu än tidigare.. Hur som helst så spenderade jag den tiden då flickorna var borta framför tv:n och datorn och bara tog det lugnt.. Satt faktiskt framför tv:n och datorn även efter att de hade kommit tillbaka.. Min värdmamma hade inte kommit hem från jobbet än när barnen kom, så jag fick se till så de fick på sig sina pyjamaser och borstat sina tänder.. Så fort min värdmamma kom hem slutade jag jobba och då gick jag in på mitt rum igen och tog det lugnt.. Kollade på "the Janice Dickinson Modeling Agency" och sen kröp jag ner i sängen och somnade..

Idag var morgonen helt alldaglig, med enda skillnaden att jag slapp köra töserna till skolan då de hade "Walk and Bike Day" i skolan.. Detta innebar kort och gott att skolan ville att så många elever som möjligt skulle gå eller cykla till skolan.. Tycker det verkar lite skumt att de måste ha en speciel dag för detta, men sen så är ju amerikanska ungar så himla bortskämda att de blir körda i stora SUV's överallt.. Latmaskar säger jag bara..

Hade lunch på Sawa i Pier Village tillsammans med Tina, hennes svenska kompis Lena (som är här och hälsar på), Elli och hennes svenska kompis Petra (som är här och hälsar på henne).. Det var en asiatisk restaurang vi gick till och de hade jätte god mat.. Åkte hem igen efter lunch och väntade på att lilltjejen skulle komma hem från skolan.. Efter att hon hade gjort det åkte vi och hämtade upp den stora tösen och körde henne till tandläkarn.. Vi lämnade visserligen bara av henne där, för min värdmammas ex-pojkvän (som nästan är som en extrapappa för ungarna) skulle ta över efter det.. Körde hem med lillan igen och hjäpte henne att göra sig iordning för kvällens middag det skulle ha med sin mormor och morfar.. Vid 4.30pm hade både min värdmamma och den andra tösen kommit hem igen, så då gjorde de sig iordning också och strax innan 5pm åkte de iväg..

Nu är klockan snart 8.20pm och jag sitter och tittar på "Top Model - Cycle 11" och det är typ framför tv:n som jag har suttit ända sen de andra tre åkte här ifrån och det är här jag tänker spendera resterande del av kvällen också, fram tills jag går och lägger mig.. Jag vet, vilket otroligt intressant kvälls liv jag har här va?? ;P Haha nä, men det är faktiskt rätt skönt att inte göra något efter en lång dags arbete.. Man får en chans att varva ner och reflektera över det som hänt under dagen, vilket är riktigt skönt på ett sätt, men samtidigt jobbigt på ett annat sätt.. Det är ju då man får chans att tänka över alla misstag man gjort under dagen och de som känner mig vet att jag är väldigt hård och kritiskt mot mig själv, så man kan väl säga att det är då jag har tid att "slå på mig själv"..

Jaja, ha en fortsatt trevlig kväll/natt eller vad det nu är när ni läser detta ;D

Nu har jag verkligen insett..

Ja, dagens titel stämmer verkligen så himla bra in på mig just nu.. Igår när jag pratade med pappa över telefon och mamma över msn, kom jag nämligen helt fullt till insikt med att jag inte alls har lång tid kvar här i USA.. Vet inte riktigt hur det kom sig, men när vi satt där och pratade (jag på denna sidan Atlanten och de på den andra) fick jag bara för mig att räkna ut hur många dagar det är kvar tills jag sätter mig på planet hem till Sverige igen.. Fick det till bara 97 dagar (96 dagar idag när detta skrivs).. Det är ju inte alls långt och om jag ska vara riktigt ärlig känns det lite små skumt att tänka på det..

En annan sak jag insåg idag var att det bara är 76 dagar kvar tills mina föräldrar samt min bror kommer hit för att hälsa på mig.. Eller tja, det var min mamma som räknade ut det, men i alla fall.. Det känns på ett sätt overkligt i och med att jag varit borta så länge nu (421 dagar för att vara exakt), men jag vill verkligen inget hellre just nu än att åka hem till min familj och mina vänner.. Saknar alla så otroligt mycket för tillfället att det gör ont bara att tänka på det.. Har klarat mig relativt smärtfritt från den fruktade "hemlängtan" under den tiden jag varit borta, men nu när målet hägrar där framme inom loppet av tre månader känns det nästan outhärdligt.. Flygbiljetten hem är bokad och de flesta av mina vänner vet att den blir den 11 januari jag landar på Arlanda (flyger här ifrån redan på kvällen den 10 januari, men landar inte föräns på morgonen dagen efter).. Planen som för tillfället gäller är att jag då först kommer spendera några dagar med min moster och morbror i Stockholm och sen kommer min morbror och jag åka den cirka fem timmar långa bilresan hem till lilla Herrljunga igen.. Hoppas alla håller sig hemma då, så jag får chans att träffa alla mina härliga vänner igen ;P

Nä usch, vad jag blir tårögd över att tänka på dethär.. Känner att det är dags att sluta nu, innan jag blir för sentimental och börjar stor gråta här på mitt rum..

Miss you all like crazy, but we'll meet soon!!

Denna helgen

Söndag kväll igen och jag sitter åter och myser i min säng på mitt rum här i Staterna.. Saknar mitt egna rum hemma i Sverige hemskt mycket just nu, men dethär "skrymslet" får duga ett litet tag till.. Är ju inte så långt kvar nu tills jag kommer hem igen ("bara" 97 dagar)..

Så vad har helgen bjudit på då?? Jo, i fredags var det jobb och slit som vanligt under dagen och sen även lite på kvällen, eftersom min värdmamma tog med den lilla dottern samt två av hennes kompisar på bio.. Den stora tösen och jag hyrde en film och sen satt vi och myste under var sin filt i soffan och åt glass tills det var dags för henne att ta på sig pyjamasen och krypa ner i sängen och läsa.. Då min värdmamma och lilltjejen inte var tillbaka sa jag till stortösen att det var "okej" att hon läste tills de kom hem.. Tror klockan blev närmare 9.30pm eller nåt innan jag hörde att dörrarna där nere öppnades och de kom hem.. När jag var färdig för kvällen la jag mig i sängen och kollade på tv, tills jag var så trött att jag knappt kunde hålla ögonen öppna..

Gårdagen bjöd på lite jobb på morgonen/förmiddagen, fast bara typ två timmar.. Sen var jag ledig och då drog jag sjukt snabbt till IKEA och tillbaka, för jag var nämligen tvungen att byta ut en av de grejerna jag köpte förra helgen då jag av misstag köpt fel storlek.. Körde dit, byte ut min sak och körde tillbaka igen på två och en halv timme, vilket är helt otroligt snabbt, med tanke på att stället ligger cirka 50 minuter bort om man håller hastighetsbegränsningen (då kan ni nog räkna ut vad jag bröt för lag idag).. När jag kom tillbaka tog jag det lugnt på mitt rum och sen började jag jobba vid 4pm.. Min värdmamma åkte iväg till NYC på en date och jag och ungarna gjorde hemmagjord pizza.. Riktigt mums blev det, men vi hade oturen att råka utlösa brandlarmet mitt i allt ihopa :P Jag fick stå och leka "helikopter" (som ungarna så fint kallade det) och viska runt en diskhanduk där i luften för att få stopp på det.. Vi öppnade alla dörrna på nedervåningen också, för att få in frisk luft, men det blev så himla kallt i huset efter ett litet tag så vi stängde dem ganska snabbt igen.. Kollade på tv fram tills det var läggdags och sen såg jag till så de bytte om till pyjamas, borstade tänderna och tvättade sina ansikten.. Jag gav dem tillåtelse att läsa en liten stund, men sen vid 9pm var det "lights out".. Bunkrade upp med datorn, glass och en bra film där nere och mös under en filt.. Jag hade hyrt filmen "27 dressen" med Katherine Heigl och den var riktigt bra.. En typisk romantisk och komisk tjejfilm (mamma du borde verkligen se den).. Gick och la mig vid 11.30pm..



Idag har jag haft en riktig soffpotatis dag.. Har verkligen inte lyft fingret mer än jag behövt, men man behöver sådana dagar också.. Förmiddagen tillbringade jag på mitt rum, förutom när det var dags att intaga föda.. Blev även en skön dusch och sen vid 3pm tiden tog jag äntligen steget utanför dörren och körde först till banken för att ta ut lite pengar, sen till mataffären och införskaffa lite godis, McDonald's för middag och till sist till mallet för att gå på bio.. Kollade vad de visade för filmer och bestämde mig för att se "Beverly Hills Chihuahua".. Den var så otroligt gullig och hundarna var så söta allihop.. Många skratt blev det och även ett par tårar, då filmen huvadkaraktär hamnade i det ena värre trublet efter det andra.. Definitvt en film värd att se om man gillar hundar och snyftar historier..

Nu väntar jag på att det senaste avsnittet av "Desperate Housewives" ska börja och sen blir det nog sängen för min del tror jag.. Beror på om jag orkar se nya "Brothers and Sisters" eller inte..

Trevlig kväll allihop..

Ny månad = nya tag

Ja, det var i alla fall vad jag trodde det skulle bli när september månad övergick till oktober.. Jag kunde ju inte ha varit mer ute och cyklat.. Den nya månaden började precis som den förra slutade: med bråkiga ungar och en trött och deprimerad Sara.. Ibland orkar jag verkligen inte med alla dessa motgångar, men jag antar att man får ta det onda med det goda eller något i den stilen..

De senaste dagarna har inte varit helt värdelösa ändå.. Ungarna var lediga från skolan både tisdag och onsdag, på grund av att det var det judiska nyåret.. Nämde ju lite om det i föregående inlägg också och tydligen är detta en högtid som börjar med en mässa i synagogan på kvällen den fösta dagen och sen går över en hel dag och en förmiddag, därav var töserna lediga.. Vanligtvis är jag inte jätte förtjust i att de inte har någon skola, för det innebär ju för det mesta att jag måste ha dem här hemma med mig under dagarna, men som tur var för mig var de inte hemma många timmar under dagen i alla fall.. De var mässa i synagogan igen på morgonen/förmiddagen av tisdagen, de kom hem vid lunch och ungarna bara bråkade och tjatade emot allt min värdmamma eller jag sa till dem och sen vid 5pm tiden åkte de för att "kasta bort sina synder" ner i floden.. Jag stannade hemma hela dagen och tog det lugnt och grejade lite i huset.. På kvällen hade töserna middag med sin mormor och morfar, medan min värdmamma hade över en tekniker som fixade så att alla datorer i huset funkar som de ska..

Onsdagen började på samma sätt, men sen vid lunch var ju som sagt festligheterna över.. Min värdmamma åkte iväg till sitt jobb och jag fick ta över barnvaktande.. Säger bara usch och fy, för det.. Började helt okej med att jag gav dem lunch och det verkade de jätte tacksamma för och de åt på bra.. Efter det gick det i stort sätt bara utför.. De lyssnade inte på mig när jag bad dem att ta bort sin disk, när de skulle "sjunga" så skrek de för fulla halsar, de sprang runt som galningar i huset och till råga på allt, så när dagen kom till ända fick jag reda på att den äldsta tösen fortfarande inte var klar med sina läxor även fast jag hela eftermiddagen tjatade på henne att göra den och frågade henne ett flertal gånger om hon var klar och det svar man fick var "ja".. Blir så illa less på det, för inte nog med att hon skapar problem för sig själv och sin framtid, utan det får ju även mig att framstå som en dålig au pair och det uppskattar jag verkligen inte.. Till slut var i alla fall dagen över och jag kunde stänga in mig på mitt rum och bara försöka glömma allt ihop..

Jag hoppas verkligen att dagen idag blir bättre.. Ungarna är tillbaka i skolan igen (vilket är helt underbart skönt) och jag hoppas att de är på gott humör när jag hämtar dem igen.. Lilla tösen ska eventuellt åka till mormor senare, så då kommer jag ju bara ha den stora hemma och det blir alltid så mycket lugnare här i huset när bara den ena är hemma..

Nu får jag ju ta och klar göra några saker här innan jag avslutar detta inlägget.. Jag vet att det låter som att jag hatar dessa barnen och inget hellre vill än att slippa dem, men så är verkligen inte fallet.. Jag tycker så himla mycket om dem och är så otroligt glad att jag fick äran att vakta dem, men precis som alla andra barn kan de vara riktigt hemska ibland när de känner för det.. Jag skulle verkligen inte byta ut mina sötnosar mot några andra barn i världen, trust me..

Nu så är det dags för mig att åka och hämta upp busfröna.. Håller verkligen tummarna för att eftermiddagen ska gå smidigt och utan några större missöden.. Jag kommer hålla er uppdaterade om hur det gick..

Sara

RSS 2.0